Daea spune ca i-a trecut starea de rau dupa betia din 1968, pentru ca a fost "atent in viata"

Data publicarii: 30-01-2018 | Economie

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, sustine ca i-a trecut starea de rau de dupa betia din 1968, pe care "a dezvaluit-o" zilele trecute în spatiul public, pentru ca "a fost atent în viata" si accepta toate întrebarile celor care nu au înteles durerea sa de cap.

"Dumneavoastra sunteti un om tânar nu aveti vârsta mea. Te rog sa o ai si o sa vezi ca trece, si trece bine daca esti atent în viata. Eu tot timpul am fost atent în viata si sunt si la întrebarile dumneavoastra, motiv pentru care va spun ca a trecut", a raspuns Daea, întrebat de jurnalisti daca i-a trecut starea de rau dupa betia din 1968.

Starea sa de rau a fost analizata si la audierile din comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului de catre deputatul PNL, Nicolae Giugea: "va mai doare capul pentru ca v-am vazut zilele trecute la TV si ne-ati spus ca va simtiti rau, altfel nu îmi explic cum a crescut suprafata irigata de la ultima întâlnire din comisie, cea pentru buget, cu 200.000 de hectare fata de cifra reala. Raportat la nivelul anului trecut, ati ajuns de la 400.000 de hectare la 649.000 hectare, în trei saptamâni."

În context, Daea a raspuns: "având cap ma si doare capul si sigur ca accept si întrebarile celor care nu au înteles durerea de cap. Eu am foarte multa aplecare pentru a întelege sensul fiecarei întrebari".

Întrebat de Gheorghe Tinel, deputat PNL, daca este adevarat ca i-a amenintat pe sindicalistii din APIA ca vor fi dati afara pentru ca au iesit în strada sa îsi ceara drepturile, ministrul propus pentru portofoliul Agriculturii a negat ca ar fi facut acest lucru.

"Cum as putea si cum ar putea sa creada cineva ca a fost o amenintare, când lucratorii din APIA au facut ce au facut. Si pentru a ne înscrie cu realitatea în pagina timpului am staruit si am actionat sa construiesc o imagine corecta pentru o institutie valoroasa, care pâna mai ieri era în discutia peiorativa a multor oameni necunoscatori ai domeniului. Nu a fost vorba niciodata de o asemenea chestiune", a subliniat Daea.

Deputatul PMP, Valeriu Steriu, i-a facut o recomandare ministrului propus pentru portofoliul Agriculturii, respectiv sa îl invite pe presedintele UDMR, Kelemen Hunor, la Ministerul Agriculturii sa vada cum se lucreaza, în conditiile în care afirmatiile recente ale acestuia, potrivit carora programul de guvernare pare sa fi fost scris la Ministerul Agriculturii între doua beri, a creat o imagine negativa acestei institutii.

"Vreau sa fac o recomandare pentru ca nu pot trece cu vederea o afirmatie facuta ieri, nu de domnia sa (Petre Daea n.r.) ci de un coleg de-al domniei sale. Este vorba de presedintele UDMR, care a afirmat ca programul de guvernare arata de parca ar fi fost scris în Ministerul Agriculturii între doua beri. Am lucrat mult, mult prea mult în Ministerul Agriculturii ca sa nu o iau ca pe o defaimare. Va rog sa îl invitati mâine pe domnul Kelemen Hunor ca sa constate trei lucruri: ca în minister se lucreaza si se lucreaza de calitate, as spune, pentru ca este ministerul care si-a luat banii, iar al doilea, ca nu se consuma alcool. Stiu ca lucreaza cu alcool în legislatie, dar nu avem acolo locuri de baut doua beri, poate în fata, alaturi, la o terasa si trei, acest lucru as vrea sa se întâmple cât mai repede pentru a scoate aceasta imagine negativa care a fost gratulata acestui minister", a precizat Valeriu Steriu.

Replica deputatului UDMR, Sebestyen Csaba-Istvan, a venit rapid: "Multumim domnului Steriu, dar vreau sa precizez ca în comunicatul respectiv nu scrie ca e bere cu alcool sau fara alcool".

Petre Daea a mai fost întrebat de jurnalisti de ce a ramas sa raspunda la întrebari si dupa ce a fost validat de membrii comisiilor de specialitate reunite din Parlament, în conditiile în care cei mai multi dintre ministrii propusi nu au facut acest lucru, iar el a precizat ca "emotia aceasta vine din raspunderea constiintei mele profesionale".

"Raspund pentru ceea ce fac si am emotii ca sa nu gresesc, iar emotia aceasta vine din raspunderea constiintei mele profesionale. Tot timpul am fost atent sa nu gresesc, tot timpul am emotia lucrului bine facut, ma straduiesc si daca le fac cu emotie si daca si rezultatul este bun cu atât mai mult ma emotionez si îngaduiti-mi sa va mai dau raspunsuri", a raspuns Petre Daea.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Petre Daea a fost validat cu 21 voturi pentru si 10 împotriva.

 

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: