Teodorovici: Sub conducerea mea nu vor fi taxe si impozite noi si nici nu vor fi crescute cele actuale

Data publicarii: 30-01-2018 | Economie

În România nu vor fi taxe si impozite suplimentare si nici nu se vor creste actualele taxe, sub conducerea mea, sustine Eugen Teodorovici, ministrul propus al Finantelor Publice.

"Nu se va adopta în acest an nicio taxa suplimentara, nicio crestere a unei taxe, impozit si asa mai departe. Asta este abordarea mea. Sub conducerea mea nu se vor pune în România taxe si impozite suplimentare, nici numar, nici cuantum, obligatia mea e sa fac invers", a spus Teodorovici luni, dupa audierile din comisiile parlamentare de specialitate reunite.

În ceea ce priveste o eventuala cota progresiva de impozitare, acesta a precizat ca masura trebuie analizata, dar daca se constata ca aceasta nu aduce beneficii contribuabililor, nu se va aplica.

"În acest an, vom analiza acest nou concept pentru ca nu este o chestiune simpla, este una de concept fiscal, un lucru care depinde mult de structura de informatizare a fiscului. Voi gândi, analiza, vom vedea care este o abordare buna, care sunt beneficiile. Nu exclud nimic atâta timp cât are o logica. Daca nu are o logica, nu se aplica. Nu se aplica daca nu este un lucru mai bun pentru români. Nu o sa vedeti sa aplic ceva care o sa fie contestat de mediul de afaceri, de contribuabili", a aratat ministrul Finantelor.

El a precizat ca actualul ministru, Ionut Misa, ar putea lucra alaturi de el.

"Am avut o discutie cu dânsul ieri si din punctul meu de vedere ar trebui sa continue într-o formula alaturi de mine. Nu am vorbit de o functie, ci de aceasta propunere", a mai spus Teodorovici.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finantelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Membrii celor doua comisii au avizat noul mandat cu 19 voturi pentru, 12 împotriva si nicio abtinere.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: