Olguta Vasilescu: Analizam posibilitatea de a acorda familiilor deduceri pentru copii, in cadrul impozitului pe gospodarie

Data publicarii: 30-01-2018 | Economie

Familiile ar putea beneficia de deduceri pentru copii, precum cheltuielile pentru meditatii, daca se va aplica impozitul pe gospodarie, a declarat, luni, ministrul propus al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, dupa audierile din comisiile parlamentare reunite.

Ea a fost rugata de jurnalisti sa detalieze afirmatia facuta anterior de ministrul propus pentru Educatie, potrivit caruia exista posibilitatea de a se aplica deduceri pentru parintii care îsi trimit copiii la scoala.

"Asa este, este în programul de guvernare. Este vorba de impozitul pe gospodarie despre care s-a tot discutat. Exista varianta sa se dea posibilitatea familiei sa deduca cheltuieli pentru copii, cum sunt meditatii, de exemplu, si asta va duce la fiscalizarea mai multor venituri. Dar este o întrebare pe care trebuie sa o adresati Ministerului de Finante", a raspuns Vasilescu.

Ea a fost a fost validata de comisiile reunite de specialitate pentru functia de ministrul al Muncii cu 30 voturi pentru, 15 împotriva si doua abtineri.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: