FSE Spiru Haret s-a retras din toate structurile de dialog social de la nivelul Ministerului Educatiei

Data publicarii: 30-01-2018 | Economie

Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" s-a retras luni din toate structurile de dialog social de la nivelul Ministerului Educatiei Nationale pâna la momentul în care institutia va întelege ca un dialog social real presupune transparenta, comunicare, discutii de pe pozitii de egalitate si parteneriat, informeaza federatia printr-un comunicat remis AGERPRES.

"În ultimele luni, dialogul social de la nivelul Ministerului Educatiei Nationale a fost unul mimat. Totul a culminat cu masurile abuzive dispuse inspectoratelor scolare (comasarea de unitati, de clase si de grupe; desfiintarea, în mediul rural, a unor structuri ale unitatilor de învatamânt; interdictia mentinerii cadrelor didactice ca titulare peste vârsta de pensionare; interdictia reducerii cu 2 ore a normei didactice pentru cadrele didactice cu 25 de ani vechime si gradul didactic I etc.) - în numele încadrarii în buget. La acestea se adauga: blocarea posturilor vacante în sistemul de învatamânt si insuficienta resursei umane (îndeosebi la nivelul inspectoratelor scolare); neachitarea integrala a sentintelor judecatoresti privind plata diferentelor salariale cuvenite membrilor de sindicat si lipsa de predictibilitate privind plata restantelor; pasivitatea Ministerului Educatiei în solutionarea problemei cresterilor salariale pentru personalul contractual/nedidactic din inspectoratele scolare. În aceste conditii nu vedem rostul acestor întâlniri si ne vom întoarce la masa dialogului doar în momentul în care noul ministru va dispune masurile necesare pentru remedierea tuturor disfunctionalitatilor constatate", a declarat Marius Ovidiu Nistor, presedinte FSE "Spiru Haret".

Reprezentantii federatiei atrag atentia si asupra discriminarii salariatilor din învatamânt în raport cu cei din justitie, din perspectiva proiectului Regulamentului privind sporurile pentru conditiile de munca si solicita rediscutarea acestuia.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: