Legea minelor,printre actele normative pe care ministrul Economiei le doreste cat mai repede pe masa Guvernului

Data publicarii: 31-01-2018 | Economie

Proiectele Legii minelor, a redeventelor sau pentru înfiintarea Casei de Comert se afla printre actele normative extrem de importante pe care noul ministrul al Economiei, Danut Andrusca, le doreste cât mai repede pe masa Guvernului si apoi în dezbaterea Parlamentului, potrivit unui comunicat al ministerului de resort.

Danut Andrusca a preluat în cursul acestei dimineti mandatul de ministru al Economiei de la fostul titular, Gheorghe Simon, la sediul institutiei.

"În perioada imediat urmatoare voi trece rapid în revista si ma voi familiariza cu prioritatile ministerului, în special cu cele care decurg din aplicarea programului de guvernare. Îmi doresc ca pe masa Guvernului si apoi în dezbaterea Parlamentului sa ajunga cât mai repede acte normative extrem de importante, precum Legea minelor, redeventele, Casa de Comert, apele minerale sau Legea privind administrarea si valorificarea participatiilor statului", a declarat ministrul Andrusca, la instalarea sa în functie.

Noul ministru al Economiei a afirmat, luni, în Parlament, în cadrul audierilor din comisiile de specialitate reunite, ca proiectul Legii privind administrarea si valorificarea participatiilor statului se afla în prezent pe circuitul interministerial de avizare, urmând sa se finalizeze în luna februarie 2018.

"Proiectul Legii privind administrarea si valorificarea participatiilor statului asigura cadrul legislativ coerent pentru derularea de catre institutiile publice implicate a tuturor activitatilor necesare pentru optimizarea activitatii operatorilor economici cu capital de stat aflati sub autoritatea acestora cu privire la operatiunile de restructurare sau reorganizare, atragere de investitii, vânzare si cumparare de participatii ale unor operatori economici de stat sau privati. De asemenea, prin actul normativ se asigura eliminarea înregistrarii speciale dupa o perioada tranzitorie de trei ani si se remediaza acele prevederi care implica ajutor de stat. Proiectul de lege a fost elaborat si asumat în cadrul grupului de lucru interministerial înfiintat în acest scop. Se afla în prezent pe circuitul interministerial de avizare. Dupa avizare, se va finaliza în luna februarie 2018. Proiectul urmeaza sa fie depus la Parlament pentru dezbatere si avizare", le-a spus Andrusca parlamentarilor.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: