UE da o ultima sansa Romaniei si altor opt state sa prezinte noi masuri pentru reducerea poluarii aerului

Data publicarii: 31-01-2018 | Economie

Comisia Europeana a avertizat marti un numar de noua state membre, printre care se numara si România, ca au timp pâna la finele saptamânii viitoare sa prezinte noi masuri pentru reducerea poluarii aerului si, astfel, sa evite sa fie trimise în fata justitiei europene, informeaza AFP.

Cele noua state membre (Cehia, Germania, Spania, Franta, Italia, Ungaria, România, Slovacia si Marea Britanie) se confrunta cu proceduri de infringement pentru depasirea limitelor convenite cu privire la poluarea aerului.

La o întâlnire cu ministrii din cele noua state membre, organizata marti la Bruxelles, comisarul european pentru mediu, Karmenu Vella, a invitat aceste state sa-si finalizeze dosarele pâna la finele saptamânii viitoare, în caz contrar riscând sa fie trimise în fata CJUE.

"Singurul lucru care ar retine Comisia sa mearga în fata Curtii este ca masurile pe care le vor prezenta sa fie suficiente pentru a-si atinge obiectivele fara întârziere", a declarat comisarul european Karmenu Vella, la finalul reuniunii.

Poluarea aerului este considerata a fi responsabila pentru peste 400.000 de decese premature pe an în UE, fara a lua în calcul europenii care sunt afectati de boli respiratorii sau cardiovasculare. Comisia Europeana estimeaza ca acestea costa peste 20 de miliarde de euro pe an economia blocului comunitar.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: