Anghel (OTP Asset Management): Romanii economisesc ineficient, desi pun mai multi bani deoparte

Data publicarii: 31-01-2018 | Economie

Românii economisesc ineficient, desi pun bani deoparte mai mult decât înaintea crizei, iar apetitul este pentru moneda nationala, a declarat Adrian Anghel, director de vânzari la OTP Asset Management, într-o conferinta de presa.

'Constatam o preferinta pentru leu, când vine vorba de economisire. Probabil dobânzile mai crescute la leu îi încurajeaza pe români sa-si tina banii în lei, dar randamentul în ultima perioada este real negativ si estimarile sunt de inflatie în crestere. Românii economisesc, dar o fac ineficient. Au început sa economiseasca mai mult decât înaintea crizei, dar nu aleg cele mai bune solutii. Intrarile în fondurile de investitii sunt similare cresterii depozitelor. Nu am mai reusit ca industrie sa penetram depozitele. Este pacat, pentru ca randamentele înregistrate au fost pozitive, indiferent de clasa de risc', a aratat Anghel.

El a precizat ca anul trecut investitorii în fonduri de investitii au migrat spre actiuni.

'Anul trecut a început marea rotatie catre actiuni, la nivel de piata au existat vânzari negative, când vine vorba de obligatiuni sau cu venit fix, în timp ce marea parte a banilor s-a îndreptat catre fonduri cu componenta de actiuni, fie ca vorbim de fonduri multi-active, sau fonduri de randament absolut. Se pare ca în cautarea randamentelor superioare, investitorii s-au orientat catre fonduri cu componenta de actiuni', a precizat oficialul OTP Asset Management.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: