Chiritoiu: Monitorul preturilor pentru carburanti va fi functional pana la finele anului, altfel pierdem finantarea

Data publicarii: 31-01-2018 | Economie

Consiliul Concurentei are în buget banii necesari pentru realizarea platformei online de monitorizare a preturilor la carburanti, precum si pentru extinderea la nivel national a celei care afiseaza pretul alimentelor, proiecte care trebuie finalizate în acest an pentru a nu pierde finantarea, a declarat, marti, Bogdan Chiritoiu, presedintele institutiei, într-o conferinta de presa.

El a spus ca institutia a prevazut în buget o suma între 200.000 si 300.000 de euro pentru ambele proiecte.

Chiritoiu a explicat cum se vor cheltui acesti bani: "Pâna acum s-a lucrat gratis. Au fost cei de la GS1, care ne-au furnizat partea de soft, în relatia cu retailerii, si Nielsen, care ne-a furnizat cosul de produse. Deci probabil pe asa ceva se vor duce banii, care este cosul de produse, tipul de consum, la ce produse sa te uiti si care este solutia informatica pentru a te putea cupla la diferite solutii informatice ale retailerilor, ca sa poti sa preiei cu usurinta aceste date si sa ai o interfata prietenoasa".

Aceste platforme vor ramâne în proprietatea statului, a adaugat Chiritoiu. "La comertul alimentar avem baza legala sa obligam companiile sa ne furnizeze datele, dar la carburanti nu avem baza legala momentan", a mai spus el.

Potrivit oficialului Concurentei, va urma organizarea unei licitatii publice. Întrebat când va fi gata proiectul, el a raspuns: "Anul acesta musai, pentru ca altfel pierdem banii. Bugetul este anual, iar, daca nu ai facut plata pâna în decembrie, ai pierdut banii. Deci musai trebuie sa fie functional, pentru ca altfel nu putem plati banii".

Consiliul Concurentei a lansat, la finele lunii noiembrie 2016, platforma online "Monitorul preturilor", care ofera posibilitatea cumparatorilor sa compare tarifele la produse alimentare de baza comercializate de catre retaileri. Momentan, preturile se refera doar la magazinele din Bucuresti.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: