Popovici (OTP Asset Management): Guvernul ar putea solicita companiilor de stat sa acorde dividende mari si in acest an

Data publicarii: 31-01-2018 | Economie

Guvernul ar putea solicita companiilor de stat, la fel ca anul trecut, sa acorde dividende cât mai mari, considera Dan Popovici, CEO OTP Asset Management.

'Principala tema investitionala, anul trecut, a fost cea legata de dividende. Noi credem ca si anul acesta va fi principala tema investitionala pentru Bursa de la Bucuresti. Ne asteptam ca Guvernul sa solicite în continuare dividende cât mai mari de la companiile de stat, inclusiv din profiturile de anul trecut. Este foarte posibil sa încerce sa gaseasca si dividende suplimentare', a spus Popovici.

El a precizat ca acordarea acestor dividende nu reprezinta un lucru rau.

'Din punctul meu de vedere, nu este un lucru rau pentru ca asta nu face altceva decât sa îmbunatateasca structura capitalului. E adevarat ca scade cash-ul companiilor, dar pe de alta parte din punct de vedere al indicatorilor, acestia se îmbunatatesc. Astfel pot sa ramâna interesante companiile în care statul este actionar. Pe parcursul acestui an noi credem în continuare ca exista câteva companii listate din domeniul consumer care ar putea sa aiba performante bune, precum si din domeniul telecom', a mai aratat oficialul OTP Asset Management.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: