Andreea Paul (INACO): PPP si lobby-ul trebuie sa fie mecanisme eficiente de aparare a intereselor capitalului romanesc

Data publicarii: 31-01-2018 | Economie

Parteneriatul public privat si lobby-ul trebuie sa fie mecanisme eficiente si legitime de aparare a intereselor capitalului românesc, a declarat marti, presedintele Initiativei pentru Competivitate (INACO), Andreea Paul, într-o conferinta organizata de Patronatul Investitorilor Autohtoni.

"Nu poti sa dezvolti capital românesc fara sa ai o lege functionala a parteneriatelor public private si fara o lege a lobby-ului. PPP-ul si lobbyul trebuie sa fie mecanisme eficiente si legitime de aparare a intereselor capitalului românesc, nu doar o relatie cu Guvernul României, ci în relatie cu institutiile europene, asa cum fac hub-urile, lobby-urile europene, toate industriile semnificative europene", a spus Andreea Paul.

De asemenea, aceasta a mai vorbit si despre absorbtia fondurilor europene, punctând ca "la capitolul acesta lucrurile stau dezastruos".

"Când se vorbeste despre competivitate, trebuie sa discutam despre investitia în capitalul uman si fizic si uitati-va la programul operational pe capital uman în al 5-lea an de executie anuala, financiara si performanta uluitoare de a absorbi 0,00% din cele peste 4 miliarde de euro. Nu investim nici acolo si nici în sistemele permanente eficiente de alocare a resurselor de sanatate, educatie si infrastructura si nici în progres tehnologic, unde România sta pe ultimul loc în raportul global al competitivitatii, la capacitatea Guvernelor de a achizitiona tehnologie înalta", a mai spus Andreea Paul.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: