BERD acorda un imprumut de 15 milioane de euro Libra Internet Bank pentru a creste sprijinul oferit IMM

Data publicarii: 31-01-2018 | Economie

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) acorda un împrumut de 15 milioane de euro catre Libra Internet Bank, cel mai nou partener din România, pentru a creste sprijinul oferit întreprinderilor mici si mijlocii, a anuntat miercuri Matteo Patrone, Director Regional BERD pentru România si Bulgaria.

"Îmbunatatirea accesului la finantare pentru microîntreprinderi si întreprinderi mici ramâne o prioritate cheie pentru activitatea BERD în tara. Asteptam cu nerabdare rezultatele acestui împrumut, deoarece intentionam sa crestem sprijinul oferit antreprenorilor privati locali în viitorul apropiat", a spus Matteo Patrone.

Fondurile vor fi folosite de Libra Internet Bank pentru a finanta întreprinderile micro, mici si mijlocii (IMMM-uri). Accesul la finantare ramâne un obstacol major pentru dezvoltarea afacerilor private din România, un sector cheie al economiei tarii în ceea ce priveste dezvoltarea si crearea locurilor de munca.

"Suntem încrezatori în derularea cu succes a primului nostru acord cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, reprezentând o continuare a eforturilor noastre de a dezvolta produse de finantare inovatoare si accesibile pentru clientii nostri", a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

BERD este cel mai mare investitor institutional din România. A sustinut în 2017 un numar de 29 de proiecte de investitii în valoare de 546 milioane de euro. Din aceasta finantare, 93% au fost acordate sectorului privat.

Libra Internet Bank România a fost înfiintata în 1996 si este controlata de grupul american de investitii New Century Holdings. Banca ofera o gama larga de produse si servicii, cu accent deosebit pe IMM-uri, corporatii, sectorul agricol si profesionisti.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: