Posta Romana achita o datorie de 1,3 milioane de lei catre Telekom Mobile

Data publicarii: 03-02-2018 | Economie

Posta Româna si-a platit datoria de peste 1,3 milioane de lei la Telekom Mobile, iar suma totala achitata de companie catre grupul de firme Telekom s-a ridicat la 42,62 milioane lei, în perioada decembrie 2017 - ianuarie 2018, precizeaza operatorul national postal, într-un comunicat de presa transmis vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, din cuantumul de plati restante acumulate în ultimii ani la Telekom, Compania Nationala "Posta Româna" (CNPR) a achitat 8,17 milioane de lei la finalul anului trecut. Totodata, s-a început plata la zi a contravalorii facturilor încasate pentru serviciile de cash-collection în valoare de 33,131 milioane de lei, în perioada decembrie 2017 - ianuarie 2018. Astfel, numarul restantelor stinse catre creditori, pe partea de cash-collection, a ajuns la 15, în trei luni.

Operatorul national postal precizeaza ca a stins datoria în valoare de 1,301 milioane de lei, catre Telekom Mobile. Totodata, în perioada decembrie 2017 - ianuarie 2018, compania a platit catre grupul de firme Telekom (Telekom Mobile si Telekom Communication) suma totala de 42,62 milioane de lei.

Posta Româna precizeaza ca, în prezent, mai are de achitat un singur debit catre Telekom Communication.

Telekom România a anuntat, în data de 22 ianuarie, ca înceteaza relatiile contractuale cu Posta Româna, începând cu 1 februarie 2018, pentru plata facturilor aferente contractelor de servicii fixe si mobile, ca urmare a nerespectarii obligatiilor de catre operatorul postal national.

Brandul Telekom România este prezent pe piata româneasca din anul 2014, dupa rebrandingul comun al Romtelecom si Cosmote România.

Telekom România face parte din grupul Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicatii integrate.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: