ERATA Partenerii Ministerului pentru Mediul de Afaceri estimeaza ca aprobarea creditelor si a componentelor de garantare pentru Start-Up Nation 2017 se va finaliza in perioada martie-aprilie 2018

Data publicarii: 03-02-2018 | Economie

În stirea cu titlul "Partenerii Ministerului pentru Mediul de Afaceri estimeaza ca implementarea Start-Up Nation 2017 va fi finalizata în perioada martie-aprilie 2018", difuzata vineri, 2 februarie, la ora 14:01, pe fluxul Economic Intern, se modifica titlul, lead-ul si paragraful sapte, în urma unei erate transmise de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Reluam stirea în forma corecta:

Partenerii Ministerului pentru Mediul de Afaceri estimeaza ca aprobarea creditelor si a componentelor de garantare pentru Start-Up Nation 2017 se va finaliza în perioada martie-aprilie 2018

Aprobarea tuturor creditelor si a componentelor de garantare pentru programul Start-Up Nation 2017 se va finaliza în perioada martie - aprilie 2018, estimeaza partenerii Ministerului pentru Mediul de Afaceri în acest program, iar, pentru editia din acest an, noul ministru de resort, Radu Oprea, propune o comunicare mult mai aplicata si concentrata, astfel încât problemele sa poata fi identificate si remediate rapid, se arata într-un comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, remis, vineri, AGERPRES.

Radu Oprea a analizat, împreuna cu secretarul de stat Adrian Dobre si partenerii ministerului în implementarea programului Start-Up Nation, stadiul proiectelor acceptate la finantare în editia 2017 si masurile de fluidizare si crestere a numarului de deconturi încheiate.

La discutii au participat reprezentanti ai CEC Bank, BCR, Bancii Transilvania, Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM si Fondului Român de Contragarantare.

"Start-Up Nation a nascut o extraordinara asteptare în mediul de afaceri, iar noi trebuie sa livram un program de succes real pentru întreprinzatorii care aplica. Am înregistrat o serie de disfunctionalitati si avem datoria de a le îmbunatati. Pregatim editia 2018 a Start-Up Nation si va propun sa avem o comunicare mult mai aplicata si concentrata, astfel încât sa putem identifica si remedia rapid orice sincopa care apare pe circuitul de implementare a programului", a precizat Oprea, citat în comunicat.

Au fost analizate, cu aceasta ocazie, si aspectele identificate de parteneri pe parcursul implementarii Start-Up Nation 2017, care au îngreunat functionarea programului, convenindu-se asupra necesitatii eliminarii acestora pentru perfectionarea editiei 2018.

Totodata, partenerii de implementare au adoptat o serie de masuri de ameliorare a gradului de conformare a aplicantilor, dar si de crestere a numarului de dosare procesate, în special pe zona de garantare si contragarantare a creditelor, cum ar fi, de exemplu, suplimentarea schemei de personal care gestioneaza programul Start-Up Nation.

În urma analizei derularii programului Start-Up Nation 2017, partenerii au estimat finalizarea aprobarii tuturor creditelor si a componentelor de garantare în perioada martie - aprilie 2018.

La aceasta data, sunt aprobate 4.290 de credite-punte, din care 1.418 la BCR, 1.684 la Banca Transilvania si 1.188 la CEC. Au fost transmise la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri un total de 3.754 de planuri de afaceri, din care 1.764 au fost aprobate. La banci au ramas în analiza 383 de dosare.

Pâna la aceasta data, la Agentiile pentru IMM, Atragere de Investitii si Promovare Export au fost depuse documentele de catre beneficiari, pentru plata efectiva, 862 de deconturi, ceea ce înseamna ca beneficiarii care au semnat acorduri de finantare au finalizat achizitia.

Dintre acestea, 595 au fost aprobate la nivelul agentiilor, 453 au fost platite, 142 sunt în certificare (vizita la fata locului) la bancile partenere si 267 în verificari si clarificari în cadrul Agentiilor teritoriale.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: