Romgaz are termen pana in iunie sa stabileasca valoarea unor prejudicii constatate de Curtea de Conturi

Data publicarii: 05-02-2018 | Economie

Romgaz are termen pâna la 29 iunie 2018 sa stabileasca valoarea prejudiciilor evidentiate în urma unui control al Curtii de Conturi, se arata într-un document care va fi discutat de catre actionarii producatorului de gaze, în Adunarea Generala din 7 martie.

Astfel, conform Deciziei din 13 decembrie 2017 a Curtii de Conturi - Camera de Conturi Sibiu, postata pe site-ul Romgaz, compania trebuie sa identifice "repartizarea iesirilor din evidenta reprezentând abandonarea unor lucrari de investitii aferente unor sonde de explorare pentru care nu s-au confirmat rezerve exploatabile", precum si prejudiciul rezultat din diferenta între pretul de vânzare pe piata reglementata si cel de pe piata libera, dupa ce Romgaz a vândut pe piata reglementata o cantitate mai mare decât îi comunicase Transgaz.

De asemenea, producatorul de gaze trebuie sa stabileasca prejudiciul adus dupa ce au fost decontate biletele de avion pentru unii salariati care au beneficiat de bilete de odihna si tratament în afara tarii, precum si platile nejustificate reprezentând sporul acordat peste programul de lucru.

"Întrucât apreciem ca exista riscul neîncasarii prejudiciilor în termenul de prescriptie, va rugam sa dispuneti toate masurile pentru încadrarea în termenul legal de actiune. De asemenea, veti comunica trimestrial, pâna la data de 15 ale lunii urmatoare trimestrului pentru care se face raportarea, modul de implementare a masurilor. Primul termen de raportare va fi 15.04.2018", sustin reprezentantii Curtii de Conturi.

Totodata, nerecuperarea prejudiciilor ca urmare a nedispunerii si a neurmaririi de catre conducere a masurilor transmise de Curtea de Conturi constituie infractiune si se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda, se arata în documentul citat.

 

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: