Viorel Stefan, despre Declaratia 600: Cei care nu au depus declaratia vor beneficia de asigurare de sanatate

Data publicarii: 05-02-2018 | Economie

Guvernul pregateste o ordonanta de urgenta care sa reglementeze faptul ca beneficiaza de asigurare de sanatate si contribuabilii care nu au depus Declaratia 600, în urma prorogarii termenului de depunere, a declarat vicepremierul Viorel Stefan, într-o conferinta organizata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cu prilejul aniversarii unui deceniu de la listarea Transgaz pe piata principala a BVB.

"În legatura cu faptul ca s-a prorogat termenul, e adevarat ca se pune un semn de întrebare asupra faptului daca contribuabilii beneficiaza sau nu de asigurare de sanatate în aceasta perioada. Raspunsul îl vom da printr-o OUG care este în lucru si speram ca saptamâna aceasta sau viitoare sa venim cu o precizare care sa spuna ca da. Situatia nu difera cu mult fata de ceea ce a fost în anii trecuti", a spus Stefan.

Premierul Viorica Dancila a afirmat duminica, referindu-se la Formularul 600, ca, pâna la 1 martie, Ministerul Finantelor Publice va gasi o solutie astfel încât cei care au venituri din activitati independente sa depuna o singura declaratie.

"Domnul presedinte Liviu Dragnea a cerut în ultimul Comitet Executiv sa se prelungeasca termenul de depunere a Declaratiei 600 si, de asemenea, sa ramâna un singur formular. În consecinta, am luat decizia, în prima sedinta de Guvern, sa prelungim termenul de depunere pâna pe 15 aprilie, pentru a da posibilitatea Ministerului Finantelor Publice ca, pâna pe data de 1 martie - deci înainte de termenul de 15 aprilie, când trebuia depusa aceasta declaratie, dar si înainte de 25 martie, când trebuia facuta prima plata - (...) sa propuna un model care sa prevada o singura declaratie si o singura plata anuala pe toti cei care au activitati independente. Deci pâna la 1 martie avem o solutie", a declarat Dancila, într-o interventie telefonica la România TV.

Întrebata daca vor fi amendati cei care nu vor plati pâna la 25 martie, sefa Guvernului a raspuns: "Nu se pune aceasta problema. Noi cautam solutiile pe care le asteapta multi din partea noastra si pe care domnul presedinte Dragnea le-a propus în cadrul Comitetului Executiv National".

Pe 31 ianuarie, Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta, care prevede ca Formularul 600 va putea fi depus pâna la 15 aprilie.

Potrivit Executivului, termenul de depunere a Formularului 600 (Declaratia privind venitul asupra caruia se datoreaza contributia de asigurari sociale si cu privire la încadrarea veniturilor realizate în plafonul minim pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate) a fost, astfel, prelungit de la 31 ianuarie 2018 la 15 aprilie 2018.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: