Anghel: Pretul unei actiuni Transgaz este cu 50% peste cel de la listare; cu dividendele, randamentul depaseste 140%

Data publicarii: 05-02-2018 | Economie

Pretul unei actiuni Transgaz a crescut cu 50% peste valoarea din anul listarii, iar, daca se iau în calcul dividendele, randamentul depaseste 140%, a declarat, luni, presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Lucian Anghel, într-o conferinta dedicata împlinirii a 10 ani de la intrarea pe piata de capital româneasca a operatorului de transport de gaze.

"Pretul unei actiuni Transgaz a crescut cu 50% peste valoarea din anul listarii. Daca luam nivelul dividendelor în calcul, ar fi avut un randament de peste 140%. Daca dividendul l-ar fi reinvestit în actiuni Transgaz, randamentul ar fi de peste 200%", a spus Anghel.

Potrivit acestuia, Transgaz este o companie strategica pentru statul român si Uniunea Europeana.

"Transgaz este o companie strategica pentru statul român si UE prin prisma unui rol esential în construirea unei piete regionale de gaze interconectate si functionale, care sa asigure accesul diversificat la resurse de gaze pentru consumatorii din tarile membre, în conditiile obiectivului general de reducere a dependentei de gaz rusesc", a spus presedintele BVB.

El a vorbit si despre finantarea cu circa 180 milioane de euro de catre UE a primei faze a conductei BRUA.

"Ne-am dori sa avem cât mai multe companii de talia Transgaz care sa aduca valoare, sa absoarba fonduri europene, sa faca investitii în completarea investitiilor private sau celor pe care statul român le efectueaza. Acest lucru genereaza produs intern brut pe cap de locuitor si, de aici, bunastare", a mai aratat Lucian Anghel.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: