Cardul european de sanatate, eliberat doar cu acte doveditoare ale calatoriei

Data publicarii: 16-01-2007
Cererile pentru eliberarea certificatelor de inlocuire a Cardului European de Sanatate nu mai sunt primite de Casa de Sanatate Bucuresti, incepand cu data de 15 ianuarie, decat in cazul in care solicitantii prezinta documentele care dovedesc necesitatea imediata a calatoriei intr-un stat mebru UE. "Avand in vedere intensa mediatizare a faptului ca eliberarea cardului se face in 7 zile de la data depunerii cererii, si aglomeratia care s-a produs la Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti, orice solicitare pentru eliberarea certificatelor de inlocuire a Cardului European de Sanatate nu se mai poate face decat pe baza unui document in original care sa ateste necesitatea imediata a calatoriei intr-un stat membru al Uniunii Europene", a declarat marti, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al CASMB, Cristina Calinoiu.

Potrivit reprezentantilor CASMB documentele care dovedesc calatoria intr-un stat membru UE se refera la biletele de tren, autocar, avion sau invitatii de la institutiile sau companiilor statelor membre UE.

Termenul de eliberare  a certificatelor de inlocuire a Cardului European de Sanatate pentru solicitantii care demonstreaza prin documente calatoria imediata intr-un stat membru UE este de trei zile lucratoare de la data inregistrarii cererii la CASMB.

"Am ales aceasta varianta pentru ca 121 de persoane au solicitat acest certificat, iar dupa o noapte intreaga in care noi am muncit la ele a doua zi cand trebuiau sa se prezinte sa-l ridice, au venit doar noua", a mai adaugat Cristina Calinoiu.

Cardul european de sanatate confera dreptul la servicii medicale in cazul sederii temporare (nu mai mult de 6 luni) in strainatate, in scop turistic, personal, familial sau pentru studii pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, in conditiile stabilite de sistemul public de sanatate al tarii respective si numai pentru problemele de sanatate care apar in timpul sejurului.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: