Libra Bank isi majoreaza capitalul cu 7 milioane lei pana la 91,5 milioane lei

Data publicarii: 19-01-2007
Libra Bank isi majoreaza capitalul cu 7 milioane leiActionarii Libra Bank au hotarat, joi, sa majoreze capitalul social cu 7 milioane lei (2,06 milioane euro) pana la 91,5 milioane lei (27 milioane euro), operatiune care se va finaliza in aproximativ doua luni, a declarat un oficial al bancii. "Decizia a fost aprobata, joi, in adunarea generala a actionarilor. Acum incep formalitatile, insa tinand cont de documentatia necesara realizarii unei majorari de capital, cred ca va dura aproximativ doua luni", a spus oficialul mentionat.

Majorarea capitalului bancii se va realiza prin emiterea unui numar de 70 de milioane de actiuni noi cu valoarea nominla de 10 bani. In prezent, banca are un capital social de 84,5 milioane lei (24,9 milioane euro).

Ultima majorare de capital s-a realizat in luna octombrie, cand actionarii bancii au decis sa majoreze capitalul social cu 10,5 milioane lei (3 milioane euro), pana la 84,5 milioane lei, prin emisiunea suplimentara a 105 milioane de noi actiuni cu valoare nominala de 10 bani.

Libra Bank este controlata de fondul american de investitii New Century Holdings (NCH) Broadhurst, cei mai importanti actionari fiind companii detinute de fond. Banca avea, dupa primele noua luni ale anului, active de 408,2 milioane lei (115,5 milioane euro), si o cota de piata de 0,27%, fiind a 28-a banca din Romania dupa active, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: