BRD nu-si mai fidelizeaza clientii, dar le ofera pachete de produse cu reduceri

Data publicarii: 22-01-2007
BRD a renuntat la programul sau de fidelizare a clientilor, "Fidelitis", lansat in urma cu doi ani, prin care oferea, celor care apelau la mai multe servicii si produse ale bancii, mici cadouri precum pixuri, aparate foto sau telefoane mobile. In schimb, banca franceza a lansat recent un pachet de produse si servicii cu reduceri la comisionele percepute la carduri, credite sau depozite, precum si retrageri gratuite de numerar de la ATM-uri, noteaza Ghiseul Bancar. Astfel "BRD iti ofera trei pachete personalizate in conditii preferentiale", dupa cum suna sloganul bancii. Este vorba de pachetele denumite Clasic, Select si Premium.

Potrivit bancii, costul unui pachet de servicii este mai mic decat cel al produselor achizitionale individual. Astfel, posesorii unui pachet BRD beneficiaza de o reducere de 20% la comisionul de emitere/gestiune card, la comisionul de acordare a creditului Expresso si la comisionul de acces la descoperitul autorizat de cont. In plus, clientii bancii au un tarif preferential la asigurarea Confort.

Pachetul Clasic ofera lunar o retragere de bani gratis de la ATM

Primul dintre pachete, cel Clasic, este format dintr-un cont curent in lei sau euro, un card la alegere, in functie de moneda contului, o asigurare denumita Confort, o alta asigurare de spitalizare AIG la nivel de baza si serviciul Vocalis BRD, prin intermediul carora clientii bancii pot afla diverse informatii despre produsele bancii, despre situatia conturilor deschise la BRD sau se pot chiar efectua viramente sau plata facturilor.

Ca reduceri la acest pachet banca ofera o retragere pe luna de bani de la bancomat fara comision, si o interogare pe luna a soldului de la ATM, tot fara comision.

Clientii pot recurge si la alte servicii optionale, precum internet banking sau mobile banking.

Pachetul Select ofera doua retrageri de bani gratis

Al doilea pachet, Select, include un cont curent remunerat PractiCont in lei sau euro, un card, o asigurare Confort, o asigurare AIG la nivel de baza sau extinsa si serviciul Vocalis. De data aceasta se ofera gratuit doua retrageri de numerar sau de interogare a soldului la ATM iar ca optiuni se pot contracta si internet banking sau mobile banking.

Pachetul Premium cu "consilier dedicat"

Pachetul Premium contine mai multe servicii. In afara de contul curent PractiCont si un card MarsterCard Gold in lei sau euro, exista o asigurare Confort, o asigurare de spitalizare extinsa, internet banking, mobile banking, serviciul Vocalis dar si un "consilier dedicat". O fi si consiliera dedicata?

Ca reduceri, se ofera cate trei retrageri gratuite de numerar si interogari de sold la ATM.

Si la UniCredit si BCR gasim pachete de produse si servicii

Si alte banci importante ofera clientilor astfel de pachete de servicii si produse cu diverse reduceri.

De exemplu, de la BCR se poate cumpara un pachet financiar compus dintr-un credit de nevoi personale in lei sau valuta de maxim 10.000 de euro pe cel mult 10 ani, un card de debit si o asigurare de viata cu clauza suplimentara de exonerare de la plata ratelor la credit in caz de somaj. Optional, clientii bancii pot contracta si un descoperit de cont pe card, echivalentul a maxim 6 salarii nete, precum si serviciul mobile banking, prin care se pot obtine informatii, prin intermediul telefonului mobil, despre contul de card si tranzactiile cu cardul.

Unde este avantajul pachetului?

In primul rand, beneficiarii unui astfel de pachet financiar obtin un credit cu o dobanda mai mica cu doua puncte procentuale la creditele in lei, iar cardul si asigurarea de viata sunt oferite gratuit.

UniCredit a fost una dintre primele banci care ofera produse si servicii la pachet, cu diverse avantaje.

Astfel, UniCredit are patru tipuri de pachete, Basic Comodo, Comodo, Allegro si Presto.

Primul dintre ele ofera un cont curent si un card de debit fara comisioane de emitere si administrare anuala. In plus, beneficiarul pachetului nu trebuie sa achite comisionul de retragere din depozite si are 10% reducere la celelalte comisioane practicate de banca.

Pachetul Comodo ofera toate facilitatile primului pachet si in plus serviciul Direct Debit de plata automata a facturilor, fara comision, serviciile de internet banking si mobile banking fara comision de activare si doua carduri suplimentare fara comisioane.

Pachetul Allegro ofera in plus fata de cele oferite la precedentul pachet un card de credit si doua carduri de credit suplimentare fara comisioane de emitere si administrare anuala.

Ultimul pachet,Presto, ofera toate beneficiile din pachetul anterior, dar cu precizarea ca e vorba de un card de credit Gold, destinat celor cu venituri mari.

In plus, detinatorii ultimelor trei pachete de produse UniCredit beneficiaza si de o serie de reduceri la diverse magazine, hoteluri sau servicii medicale.

Ghiseul Bancar