Protectia Consumatorilor a amendat bancile care nu respecta legea privind afisarea DAE

Data publicarii: 24-01-2007
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, prin organele sale teritoriale, a desfasurat, la nivel national, o actiune de control privind respectarea prevederilor Legii nr. 289/2004 din 24/06/2004 privind regimul juridic al contractelor de credit pentru consum destinate consumatorilor, persoane fizice, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. In cadrul actiunii de control au fost verificati 164 operatori economici constatandu-se abateri de la normele legale in vigoare, la 89 operatori economici ( 54,26%).

Pentru abaterile constatate s-au aplicat:

- 37 avertismente;
- 52 amenzi contraventionale in valoare de 153200 lei.

In municipiul Bucuresti au fost verificati 4 operatori economici, aplicandu-se o amenda contraventionala in valoare de 300 lei.

In jud. Arad au fost controlati in cadrul actiunii tematice de control un numar de 10 operatori economici, din care la unul s-a constatat abateri de la prevederile legale;

In jud. Bacau controlul tematic s-a desfasurat la un numar de 6 operatori economici, creditori si intermediari de credite pentru consum, constatandu-se abateri de la legislatia in vigoare la toti operatorii economici controlati;

In jud. Cluj au fost verificati un numar de 5 operatori economici, din care la 2 s-au constatat abateri;

In jud. Neamt au fost verificati un numar de 3 operatori economici, constatandu-se abateri la toti;

In jud. Mures au fost verificati un numar de 2 operatori economici, constatandu-se abateri la amandoi.

Consumatorii nemultumiti de calitatea produselor si serviciilor oferite de catre operatorii economici se pot adresa direct Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si oficiilor judetene pentru protectia consumatorilor la TELCONS:
0800 080 999 - numar gratuit

Operatorii economici se pot adresa ANPC pentru informatii privind legislatia in vigoare in domeniul protectiei consumatorilor la TELCONS:
0800 888 881- numar cu tarif normal

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: