Unicredit vrea sa delisteze de la Bursa bancile HVB si BA-CA

Data publicarii: 24-01-2007
Comitetul de Directie al UniCredit, actionar principal HVB si BA-CA, a adoptat o rezolutie in favoarea inceperii procedurii de cumparare a pachetelor minoritare de actiuni ale celor doua banci in scopul delistarii acestora si va adresa solicitari formale respectivelor Consilii de Administratie, se arata intr-un comunicat de presa remis Banknews.ro. UniCredit detine in prezent 95% din capitalul social al HVB si 94,98% din capitalul social al BA-CA, urmand sa desfasoare aceasta procedura in conformitate cu legea germana si austriaca.

Planurile strategice ale UniCredit Group si obiectivele fixate pentru HVB si BA-CA vor ramane neschimbate, urmand ca acestea sa opereze si in continuare ca societati pe actiuni germana, respectiv austriaca. Germania si Austria, doua dintre cele mai importante piete in care opereaza UniCredit Group, vor juca si in continuare un rol cheie, managementul de la Munchen si de la Viena pastrand intreaga responsabilitate pentru derularea si dezvoltarea business-ului din pietele respective.

In  plus, conform planurilor strategice initiale, HVB va deveni centrul de competenta pentru activitatile de Investment Banking de la nivelul Grupului, in vreme ce BA-CA va ramane centrul de competenta pentru business-ul UniCredit din regiunea Europei Centrale si de Est.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: