Suspendarea tranzactiilor la Sibiu a avertizat ca investitorii pot fi alungati

Data publicarii: 25-01-2007
Suspendarea tranzactiilor timp de o ora la Bursa Monetar Financiara si de Marfu din Sibiu (BMFMS) a dus la o lichiditate modesta, dar efectul principal este alungarea investitorilor de pe piata de capital din Romania, a declarat, joi, Teodor Ancuta, presedintele BMFMS. Si piata bursiera de la Sibiu a fost afectata din punct de vedere al lichiditatii. "Practic, lichiditatea pietei a fost mai scazuta decat de obicei, investitorii de la Sibiu manifestand o prudenta care are la baza neincrederea si incertitudinea", a decalrat Teodor Ancuta, presedintele Bursei Monetar Financiare si de Marfuri din Sibiu.

Potrivit opiniei sale, ar fi cazul sa se ia masuri altfel, se va ajunge la alungarea investitorilor si implicit la distrugerea pietei de capital din Romania.

"Trebuie sa se inteleaga odata ca bursele reprezinta barometrul oricarei economii si aduc investitorii atat autohtoni cat mai ales straini", a mai spus Ancuta.

Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) a decis suspendarea tranzactiilor timp de o ora, in sedinta de joi, ca urmare a comunicatul pulbicat de Bursa de Valori Bucuresti. In sedinta de joi, sesiunea de pre-deschidere s-a desfasurat intre orele 10:30 - 11:00, iar sesiunea de tranzactionare se deruleaza intre orele 11:00 - 16:00.

"Este o reactie normala. Si clientii nostri sunt afectati de anomalia creata. Aceasta enomalie va duce la incetarea activitatii burselor", a declarat Teodor Ancuta, presedintele BMFMS.

Bursa de Valori Bucuresti a anuntat miercuri dimineata suspendarea tranzatiilor timp de o ora in semn de avertisment fata de neclaritatile care au aparut la modalitatea de impozitare a cattigului obtinut pe piata de capital.

NewsIn