Restaurantele risca inchiderea temporara daca permit fumatul in afara zonelor speciale

Data publicarii: 28-01-2007
Operatorii economici care nu vor respecta legislatia referitoare la fumatul in spatii inchise risca amenzi cuprinse intre 1000 si 5000 de lei, dar si inchiderea temporara pana la remedierea deficientelor, pe o perioada de pana la 30 de zile, avertizeaza oficialii de la Protectia Consumatorilor. Potrivit unui comunicat remis, sambata, agentiei NewsIn, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) desfasoara o vasta campanie de verificare a normelor legale referitoare la delimitarea spatiului dintre consumatorii fumatori si cei nefumatori, conform legislatiei europene.

Reglemetarile in vigoare, prevad ca in restaurante, baruri, sau alte localuri, sa nu se fumeze decat daca sunt amenajate locuri delimitate special pentru fumatori.

Oficialii ANPC spun ca in perioada 22 - 27 ianuarie 2007, in cadrul unui control la nivel national, in cadrul caruia au fost verificati 1000 de operatori economici, s-au dat amenzi in valoare de 1.132.000 lei.

"Respectarea drepturilor consumatorilor in acest domeniu va fi strict monitorizata", atentioneaza oficialii ANPC, care adauga ca operatorii economici care doresc consultanta privind legislatia in vigoare in domeniul protectiei consumatorilor pot solicita informatii la TELCONS: 0800 888 881- numar cu tarif normal.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: