Inginerul-sef peste vanzarile BRD

Data publicarii: 29-01-2007
Un Inginer-sef acum peste vanzarile BRDNatural, fara a folosi fraze invatate pe de rost, sforaitoare si intalnite la tot pasul. Stie ca asa vorbesc cei care nu au nimic de spus. Lucian Cojocaru este directorul comercial Retea BRD. In subordinea sa se afla trei directii ale BRD Group Societe Generale. Prima - Directia de Distributie - o interfata intre ce se stabileste in centrala BRD si fortele de vanzari din teritoriu. Aceasta directie supervizeaza din punct de vedere functional activitatea directorilor comerciali din tara. A doua este Directia IMM, categoria de firme ce devine tot mai importanta din punctul de vedere al bancilor pentru ca, din acest segment, incep sa iasa bani frumosi, iar a treia call-center-ul bancii.

De profesie inginer, Cojocaru a intrat in sistemul bancar din intamplare. In primavara lui 1993 lucra la Electromagnetica, de unde a plecat pentru ca "nu se intampla nimic si nu mai aveam de ce sa stau acolo".

Doua luni a fost translator, apoi a primit mai multe oferte. Una dintre ele a fost sa lucreze la Bancorex. Asa a intrat in banking. Faptul ca nu avea experienta nu l-a impiedicat pentru ca erau cautate persoane care doreau sa invete intrucat  directia la care a inceput Cojocaru sa lucreze in Bancorex era nou-infiintata.

In consecinta, a invatat din mers. Isi aminteste si acum ca un coleg contabil i-a explicat cum stau lucrurile cu bilantul unei banci, de ce activul trebuie sa fie egal cu pasivul.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: