Bill Gates, interesat de proiectele ministrilor Vasile Blaga si Zsolt Nagy

Data publicarii: 01-02-2007
Bill Gates, interesat de proiectele ministrilorBill Gates s-a aratat interesat de proiectele guvernamentale privind investitiile in informatizare prezentate joi de ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy si ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga. Ministrul comunicatiilor, Zsolt Nagy, si  ministrul administratiei, Vasile Blaga, au prezentat companiei Microsoft o serie de proiecte guvernamentale intre care sistemul educational informatizat, informatizarea mediului rural si alte proiecte din administratia publica, de care Bill Gates s-a aratat interesat, potrivit declaratiilor lui Szolt Nagy. Intalnirea a avut loc dupa conferinta de presa in care predintele Microsoft a inaugurat Centrul Global de Suport Tehnic si a lansat Windows Vista si Office 2007.

"Bill Gates a felicitat administratia publica pentru ca lucreaza ca o echipa in eforturile de informatizare si s-a aratat deschis in dezvoltarea operatiunilor Microsoft in Romania prin implicarea in alte proiecte", a declarat ministrul comunicatiilor.

Bill Gates a venit pentru o vizita de cateva ore in Romania si a participat, alaturi de presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu si ambasadorul SUA Nicholas Taubmann. Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana inseamna ca investitiile deja realizate vor deveni si mai importante, a declarat Bill Gates. "In ceea ce priveste spatiul IT, acesta se schimba foarte rapid. As vrea sa subliniez ca aceste schimbari creaza din ce in ce mai multe oportunitati. Noi nu vom inceta sa investim in hardware pentru a intari software-ul. Noi vrem sa facem astfel incat softul sa fie cat mai usor de utilizat. Vrem sa revolutionam serviciile educationale, serviciile medicale, vrem sa acordam sprijin copiilor in ceea ce priveste utilizarea acestor softuri", declarat presedintele Microsoft.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: