UniCredit semneaza un acord de infiintare a propriului Consiliu European al Muncii

Data publicarii: 01-02-2007
Conducerea departamentului de Resurse Umane din UniCredit Group si un organism special de negociere format din reprezentanti ai angajatilor din tarile Uniunii Europene au semnat un acord de infiintare a Consiliului European al Muncii din UniCredit Group (European Works Council of UniCredit Group), se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Consiliul European al Muncii este un organism infiintat de Uniunea Europeana cu scopul de a imbunatati procesul de informare si dialogul cu angajatii in companiile care isi desfasoara activitatea la nivel transnational.

Ideea infiintarii acestui Consiliu vine ca o continuare fireasca a scopului UniCredit de dezvoltare a unei culturi organizationale integrate in cadrul Grupului, pe baza unui set puternic de valori precum Increderea, Integritatea si Reciprocitatea.

Consiliul va fi format din reprezentanti ai angajatilor tuturor tarilor europene in care UniCredit Grup este prezent. Procesul de numire a reprezentantilor va fi demarat in curand, in fiecare tara, cu ajutorul departamentelor locale de resurse umane.

Reprezentantii angajatilor se vor intalni periodic cu Managementul Central al Grupului UniCredit pentru a fi informati si pentru a li se solicita opinia in privinta anumitor aspecte de business, a perspectivelor si a situatiilor transfrontaliere care pot avea impact asupra angajatilor. Rezultatele intalnirilor vor fi comunicate angajatilor din fiecare tara.

Consiliul European al Muncii din UniCredit Group va oferi, de asemenea, posibilitatea de a semna cu Managementul Central acorduri comune de training, dezvoltare profesionala, oportunitati egale, nediscriminare, ecologia muncii, sanatate si siguranta, ceea ce reprezinta o inovatie in scenariul actualului Consiliu European al Muncii.

Consiliul European al Muncii din UniCredit Group va fi primul organism de acest gen stabilit in sectorul bancar italian si unul dintre cele mai importante Consilii Europene ale Muncii dintre cele 700 existente in prezent, avand in vedere ca va reprezenta peste 140.000 de angajati din 27 de tari (20 de tari in care UniCredit deruleaza activitati bancare si sapte tari in care are alte activitati financiare). Unul dintre obiectivele Consiliului European al Muncii din UniCredit Group este acela de a completa activitatile legislative existente pe piata muncii din fiecare tara.
 
"Ne bucura incheierea acestui acord, obtinut printr-o colaborare stransa si constructiva cu reprezentantii angajatilor din Uniunea Europeana", a declarat Rino Piazzolla, Director al Diviziei de Strategii Resurse Umane in UniCredit Group. "Incheierea acestui acord este binevenita si va accelera  procesul nostru de integrare si de creare a unei culturi comune, dupa cum va spori semnificativ si implicarea angajatilor Grupului UniCredit, gratie unor procese de informare si consultare caracterizate de transparenta si rapiditate."

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: