Piata francizelor din Romania va ajunge la 1,5 miliarde de euro

Data publicarii: 05-02-2007 | Afaceri
Piata francizelorRomania a devenit, odata cu integrarea in Uniunea Europeana, mult mai atractiva din punct de vedere investitional. Mai multi jucatori renumiti pe pietele internationale de franciza si-au anuntat sosirea, in acest an in tara noastra, fapt ce va conduce la un trend puternic ascendent al acestor tipuri de businessuri, in Romania. "In acest an vor veni la noi cel putin doua mari francize industriale care detin afaceri impresionante pe plan international - dar care nu si-au facut inca publica intentia - si mai multe retele de fast-food-uri si magazine", a declarat pentru Adevarul, Constantin Anton, presedintele Asociatiei Romane a Francizelor din Romania (ARFR).

Din vara, Subway -prezenta pe plan local

Daca anul trecut piata francizelor din Romania a atins un nivel aproximativ de un miliard de euro, presedintele asociatiei estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de cel putin 1,5 miliarde de euro.

"Exista doua retele straine importante de fast-food-uri si magazine care se vor lansa oficial in Romania, cel mai probabil in perioada iunie-iulie. Una dintre acestea este franciza Subway, care detine aproximativ 21.000 de magazine in America, dar si in Europa", precizeaza Anton. Potrivit acestuia, tot in acest an vor fi lansate si mai multe francize din domeniul modei. Una dintre acestea este Torrero.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: