Peste 20% dintre cumparatori nu se uita la bani atunci cand cumpara o locuinta

Data publicarii: 05-02-2007 | Imobiliare
Aproximativ 20% dintre cumparatorii cu venituri mai ridicate isi aleg locuinta in functie de facilitatile de care dispune aceasta, precum piscina, vecinatate, paza imobil si altele, pretul fiind unul minor, arata un profil sociologic al cumparatorilor realizat de Insomar si preluat de agentia imobiliara Impact. La polul opus, peste trei sferturi dintre cei care doresc sa achizitioneze o locuinta pun pretul pe primul loc si abia apoi utilitatile si dotarile. Studiul arata ca doar o patrime dintre cumparatori sunt interesati de dotarile de care dispune imobilul.

Cumparatorii cu venituri medii incearca in primul rand sa-si optimizeze cheltuirea bugetului disponibil pentru locuinte, arata studiul. De cele mai multe ori, cumparatorii cu venituri medii sunt interesati ca locuinta sa fie dotata cu termopan, gresie, parchet sau centrala termica.

Un studiu recent arata ca in ierarhia cererilor din partea cumparatorilor de locuinte pretul ocupa prima pozitie, fiind urmat de spatiul si decomandarea spatiului, imbunatatirile, pozitionarea imobilului si numarul de apartamente pe scara.

Integral in Banii Nostri

Ultimele stiri pe BankNews.ro: