Trei angajati din Bucuresti au salarii incredibile: peste 1.000.000 de euro pe an

Data publicarii: 08-02-2007 | HR/Cariere
3 angajati din BucurestiCel mai bine platit angajat roman lucreaza in domeniul comertului, locuieste in sectorul 2 al Capitalei si a incasat in 2005 un salariu anual de 1,5 milioane de euro, potrivit revistei "Capital". Din datele Agentiei Nationale pentru Administrare Fiscala reiese ca veniturile fericitului angajat vin in parte si din participarea in consilii de administratie. De altfel, opt din cei zece romani cu cele mai mari venituri asimilate salariilor provin din Capitala.

Daca o persoana ar fi avut un salariu de 130.000 de euro lunar pe cartea de munca, atunci, angajatorul ar mai fi scos din "buzunar", pentru contributiile sociale anuale, inca peste 800.000 de euro.

Faptul ca pe locul intai se afla un salariat din comert este ciudat. In acest sector, salariul mediu este unul dintre cele mai mici din economie - cam 205 euro net lunar la finele anului trecut -,  fata de 260 de euro, cat a fost media pe economie.

Salariul bucuresteanului il depaseste de departe chiar si pe cel al politicienilor. Astfel, in timp ce presedintele Traian Basescu castiga aproape 1.800 de euro pe luna, salariul premierului Calin Popescu-Tariceanu nu trece de 1.100 de euro pe luna.

Politicienii sunt devansati la capitolul salarii si de guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, despre care se spune ca ar fi cea mai bine platita persoana publica, cu un venit lunar de aproape 6.900 de euro, potrivit propriei declaratii de avere.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: