Banca Carpatica sustine ca datoria la stat anuntata de ANAF este o amenda deja platita

Data publicarii: 08-02-2007 | Finante-Banci
Banca Carpatica se scuzaBanca Comerciala Carpatica a anuntat, joi, ca datoria de 3.000 de lei a bancii, mentionata intr-o lista publicata, luni, pe pagina de internet a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), reprezinta o amenda aplicata de Inspectia Muncii unei unitati bancare, care a fost deja achitata. "Mentionam ca suma aparuta in Lista ANAF reprezenta o amenda de 3.000 lei aplicata de catre Inspectoratul Teritorial de Munca unei unitati teritoriale a Bancii Comerciale Carpatica si a fost achitata pana la sfarsitul lunii ianuarie", se precizeaza intr-un comunicat publicat de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Reprezentantii bancii sustin ca unele publicatii au distorsionat informatiile continute in lista publicata de ANAF. " Deoarece datele nu au fost verificate printr-o solicitare de informatii adresata institutiei noastre, consideram acest fapt drept o abatere de la normele de deontologie profesionala, articolele aparute in presa putand aduce atingere imaginii bancii", se spune in comunicat.

"Trebuie retinut faptul ca o institutie serioasa nu isi poate permite sa plateasca o suma fara a analiza si a parcurge toate etapele clarificarii aspectelor implicate", se mai arata in documentul mentionat.

ANAF a publicat, luni, lista datornicilor catre bugetul de stat, bugetele de asigurari sociale, asigurari de sanatate si somaj, pentru anul 2006. Conform listei, peste 20% dintre marii contribuabili la buget, companiile care au o cifra de afaceri de peste 70 milioane lei anual, inregistreaza restante la plata impozitelor si a taxelor catre bugetul de stat.

Astfel, 146 dintre cei 695 de mari contribuabili aflati in evidentele ANAF au datorii la bugetul de stat, printre care se numara banci, firme de stat si private. Unele dintre aceste companii asteapta solutionarea cererilor de compensare a datoriilor cu sume pe care trebuie sa le recupereze de la stat, altele au primit esalonare la plata sau se afla, deja, in executare silita.

Pe pagina de internet a ANAF se mentiona ca institutia a demarat procedura de executare silita la o serie de societati comerciale, printre care si Banca Comerciala Carpatica.

Banca Comerciala Carpatica are o retea de 217 unitati, aproape 200 de bancomate si 18 automate de schimb valutar. Banca a afisat, dupa primele noua luni ale anului 2006, un profit net de 16,07 milioane lei (4,55 milioane euro) . La finele anului trecut, banca avea active de 1,63 miliarde lei (483,7 milioane euro) si controla 0,95% din piata bancara romaneasca.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: