Linia de metrou care va lega Capitala de Otopeni va porni din Piata Victoriei

Data publicarii: 10-02-2007 | Economie
Linia de metrou care va lega Bucurestiul de Otopeni va avea statia de pornire la Piata Victoriei, iar traseul va trece prin zona 1Mai, a declarat, vineri, la Ruse, ministrul transporturilor, Radu Berceanu. Radu Berceanu a explicat ca a avut o intalnire cu primarul general al Capitalei Adriean Videanu si cu comisiile de specialitate din minister si din primarie, discutie in urma careia a fost stabilit traseul liniei de metrou care va lega Capitala de Otopeni.

"Discutiile s-au referit la traseul liniei de metrou Piata Victoriei-Otopeni. Erau o serie de probleme care trebuiau rezolvate si care priveau atat traseul, cat si solutia tehnica", a spus Berceanu. Reprezentantii Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului au avut in vedere mai multe variante, printre care si cea care prevedea ca linia de metrou sa iasa la suprafata in zona Otopeni, dar care nu a fost adoptata. Am decis ca linia sa nu iasa la suprafata, deoarece exista probleme care privesc terenurile din zona. Linia de metrou va avea statia de pornire la Piata Victoriei si va merge pe traseul 1Mai, spre Otopeni", a precizat Radu Berceanu.

Ministrul de resort a mai spus ca lucrarile de realizare a liniei de metrou Calea Victoriei- Otopeni vor fi finantate de Guvernul Japonez.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: