Instalarea unui sistem de securizare a locuintei costa intre 500 si 20.000 de euro

Data publicarii: 12-02-2007 | Imobiliare
Instalarea unui sistem de securizare a locuinteiPaza buna trece primejdia rea, spune un vechi proverb. Indiferent daca detineti un apartament, o casa sau o vila, instalarea unei camere de supraveghere sau a unui sistem conectat la o firma de protectie si paza va poate salva bunurile sau chiar viata, noteaza Adevarul. Sistemele de securitate difera in functie de complexitatea obiectivului protejat. Astfel, un sistem minim se poate compune din centrala de alarmare la capacitate mica, elemente de detectie la miscare, cu senzori infrarosu, contacte magnetice, care se aplica pe usi si ferestre, detectoare de geam spart si sirena de alarmare.

Daca va hotarati asupra unui astfel de sistem, trebuie sa fiti pregatiti sa scoateti din buzunar intre 500-700 de euro, fara TVA. Un sistem mediu, pentru un obiectiv gen vila cu 2 etaje, pe langa cele mentionate anterior, sistemul de securitate mai cuprinde centrala de efractie cu doua partitii, control acces, prin videointerfon, senzori de fum si senzori de miscare cu microunde. Costurile se situeaza in jurul valorii de aproximativ 700 - 1.000 de euro, fara TVA.

Un sistem complex, care se monteaza de obicei la o proprietate de dimensiuni mari, include sistem de alarmare la efractie cu mai multe partitii, sistem de control al accesului (videointerfon sau cititoare de proximitate), precum si un sistem de televiziune cu circuit inchis, cu gestionarea si arhivarea imaginilor, printr-un sistem DVR de medie sau mare capacitate. Totodata, puteti sa va instalati si un sistem de protectie perimetrala, format din bariere cu infrarosu si detectie inteligenta.

Costul unui asemenea sistem complex porneste de la 2.000 euro, dar poate depasi si 20.000 euro, fara TVA. Suplimentar, se pot monta butoane de panica care pot fi actionate in situatii extreme. Indiferent de complexitatea sistemelor, in cadrul societatii de paza si protectie exista un dispecerat de monitorizare si interventie, la care se poate conecta oricare din sistemele mentionate. Acest dispecerat poate prelua orice semnal tehnic de alarmare la efractie, panica, incendiu, armare-dezarmare, inclusiv monitorizarea imaginilor TV, pe care le poate stoca intr-o arhiva proprie.

Trebuie sa stiti ca la solicitarea organelor de politie aceste imagini pot fi folosite pentru elucidarea anumitor aspecte. Pe baza unor proceduri interne, semnalele receptionate sunt preluate si transmise echipajelor de interventie aflate in diferite puncte de stationare sau in patrulare.

Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: