Deloitte Romania a creat un calculator estimativ de costuri salariale pentru angajatorii afectati in contextul COVID-19

Data publicarii: 23-04-2020 | Economie
Angajatorii afectați de restricțiile impuse în urma pandemiei de Covid-19 care nu mai pot suporta integral plata salariilor, au de acum la dispoziție un calculator estimativ de costuri salariale creat și distribuit de Deloitte România.

Sunt câteva variante legale pe care aceste companii le au acum la dispoziție, precum adaptarea contractelor de muncă la un volum redus de activitate, șomajul tehnic sau zilele libere acordate părinților care au în îngrijire minori. Calculatorul oferit de Deloitte, oferă angajatorilor din toate aceste categorii opțiunea de a estima costurile salariale în baza a două variabile: salariul brut și numărul de persoane pe care angajatul le are în întreținere.

„Fiecare dintre aceste scenarii are un tratament fiscal aplicabil diferit, iar angajatorii trebuie să treacă printr-un proces complex pentru a stabili datele referitoare la costurile salariale și la impactul aplicării acestor soluții raportat la venitul net al angajaților. În acest sens, companiile pot utiliza acest calculator, care analizează două variabile, salariul brut și numărul de persoane aflate în întreținerea angajatului, și estimează costurile salariale în baza acestora”, declară Monica Țariuc, Senior Manager Global Employer Services, Deloitte România.

Potrivit experților Deloitte România, la un salariu de 3000 de lei oferit unui angajat care are două persoane în întreținere, costul total al angajatorului este de 3068 lei. Pentru același salariu, dacă se optează pentru șomajul tehnic conform legislației anterioare, costurile scad la 2301 lei în vreme ce în cazul în care se optează pentru șomajul tehnic suportat de la bugetul de stat, costul fiind de doar 2250 lei. În acest caz, costul nu mai cade în sarcina angajatorului. Similar, în cazul în care angajatul optează pentru zile libere pentru supravegherea copiilor, costul salarial ajunge la 2301 lei din care doar 910 sunt plătiți de angajator.

„Calculatorul afișează rezultate estimate în baza celor două variabile. Ele nu țin cont de alte particularități care pot duce la apariția unor diferențe de calcul”, se arată în comunicatul oficial.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: