Accor anunță un nou hotel ibis lângă Terminalul 2 al Aeroportului Internațional Henri Coandă

Data publicarii: 07-07-2020 | Economie
Accor a semnat recent un acord de management cu Alexandra Residence Design ce presupune deschiderea unui nou hotel sub brandul Ibis. Acesta va dispune de 144 de camere și va fi situat în apropierea viitorului Terminal 2 al aeroportului Internațional Henri Coandă, pe strada Washington, la numărul 1. Până la deschidere, firma de consultanță Est Hospitality Consulting se va ocupa de managementul operațional al proiectului, designul fiind încredințat firmei Cumulus Architecture.

Prin intermediul acestui proiect, Accor își va consolida portofoliul din românia, alte deschideri fiind planificate în acest an și în perioada imediat următoare. Viitorul hotel va face parte dintr-un complex multifuncțional care va cuprinde printre altele și un centru SPA și wellness, spațiu de evenimente de 1000 mp, cele două clădiri fiind conectate la hotel prin intermediul unei pasarele. Pe lângă cele 144 de camere, hotelul va dispune și de un restaurant cu bar și un living-room bazat pe noul concept IBis ce permite investitorilor posibilitatea de a alege unul dintre cele patru tipuri de design disponibile. Inaugurarea hotelului și a centrului de evenimente de conferințe este planificată pentru anul 2022..

Accor vizează consolidarea unei rețele de 45-50 de hoteluri în România sub diferite branduri în următorii ani. Căutăm în mod activ oportunități pe piață, astfel încât să le oferim proprietarilor și potențialilor investitori întregul nostru suport, instrumentele de care dispunem, rețeaua de distribuție și expertiză pe care o deținem. În acest sens, considerăm parteneriatul cu Alexandra Residence Design un pas important în dezvoltarea noastră comună pe piața din România și o oportunitate de a pune în valoare portofoliul nostru solid. În pofida situației curente, credem cu tărie că piața își va reveni, deoarece industria ospitalității a dovedit reziliență de-a lungul istoriei în momente grele și suntem convinși că o va face și de data aceasta. 2020 este anul oportunităților, iar parteneriatul cu Alexandra Residence Design este o dovadă clară în acest sens, a declarat Frank Reul, Head of Development Accor Eastern Europe..

Noul hotel Ibis va fi deținut de compania Alexandra Residence Design, dezvoltatorul complexului Alexandra Residence. Proprietarul companiei și implicit investitorul Alexandra Residence Design este Marian Ion, unul dintre cei mai cunoscuți investitori din domeniul imobiliar rezidențial, City Manager în Tunari..

“Întreaga mea familie este din Tunari, aici am crescut și visul meu dintotdeauna a fost să așez acest oraș pe harta internațională și să creez notorietatea necesară pentru a atrage investiții viitoare. Din poziția mea de City Manager și investitor imobiliar în Tunari, am dorit să dau startul dezvoltării unui astfel de proiect, prin încheierea unui acord de management cu grupul Accor, semnat după ridicarea stării de urgență. Suntem foarte încântați de acest moment cheie și așteptăm cu nerăbdare să beneficiem de întreaga expertiză din partea liderului mondial în domeniul ospitalității augmentate pentru acest proiect aflat în desfășurare” – a spus Marian Ion, proprietarul Alexandra Residence Design..

Accor mai are în plan deschiderea a șapte noi hoteluri în România, numai în acest an. Pentru următorii ani, calendarul cuprinde 10 unități de cazare noi care vor totaliza peste 1344 de camere.