Analiza Saxo Bank: Tesla, din nou ”regina” pietelor bursiere globale

Data publicarii: 28-10-2020 | Bursa
În ultimele luni am observat o acțiune politică agresivă a băncilor centrale și a guvernelor din întreaga lume, lucru care a determinat o revenire puternică pe piețele de acțiuni, instalandu-se de asemenea și convingerea generală că lumea va depăși această criză cauzată de pandemia de Covid-19 cu mult mai puține daune decât cea precedentă, cauzată de crahul din 2008. Astfel, acțiunile au reușit să recupereze mare parte din pierderile suferite la nivel global în primul val al pandemiei.

Am intrat acum în cel de-al treilea trimestru de profit iar așteptările sunt mari. Estimările sugerează de asemenea o creștere de 106% a câștigurilor trimestriale și atingerea unui nou maxim istoric în ultimul trimestru al anului 2021.

„Reforma fiscală a lui Trump privind corporațiile din 2017 este, de asemenea, esențială pentru a înțelege de ce o realegere a lui este probabil cea mai bună opțiune pentru piața de capital”, spune Peter Garnry, șef strategie acțiuni la Saxo Bank. „Participanții la piață sunt obișnuiți acum cu personalitatea lui Trump și chiar relația SUA-China este într-o oarecare măsură previzibilă pentru companii și investitori sub o administrație Trump. O victorie a lui Biden, pe de altă parte, ar putea fi un stop direct pentru acțiuni, deoarece Biden a propus diverse modificări fiscale, care ar afecta cel mai greu serviciile de comunicații, asistența medicală și tehnologia informației, deoarece acele companii au cele mai mici rate de impozitare în general și sunt mari utilizatori de bunuri intangibile. Deoarece aceste sectoare au alimentat piața de capital, există motive să credem că impulsul ar putea inversa modificările fiscale ale lui Biden. Întrebarea deschisă este dacă Biden îndrăznește să pună în aplicare modificările fiscale într-un context economic slab”, continuă acesta.

În ceea ce privește climatul actual, cel mai mare câștigător pe piața de acțiuni rămâne Tesla. Acesta conduce topul tranzacționărilor care arată în felul următor:
Tesla (+92 pct.)
Apple (+28 pct.)
Amazon (+12 pct.)
Microsoft (+4 pct.)
Nio (+175 pct.)

„Elon Musk poate sărbători încă un trimestru impresionant în care acțiunile au crescut cu aproape 100%. Chiar dacă Battery Day – Ziua Bateriei a companiei nu a dezvăluit tehnologia revoluționară pe care o sperau mulți investitori Tesla, acțiunile și-au continuat creșterea explozivă, în ciuda faptului că pandemia a lovit producția și consumatorii la scară globală”, conchide Garnry