Libra Internet Bank ajunge la active de peste 7,3 miliarde lei in 2020 si se apropie de top 10 banci din Romania

Data publicarii: 16-04-2021 | Finante-Banci
Libra Internet Bank se apropie cu pași repezi de top 10 al instituțiilor financiar-bancare din România, după o creștere spectaculoasă a activelor înregistrată în anul 2020. Libra IB a săltat astfel două poziții, urcând de pe locul 15 până pe poziția a 13-a, aceasta fiind și cea mai bună clasare din istorie după criteriul valorii activelor.Astfel, la finele anului trecut, activele băncii au ajuns la 7,32 miliarde de lei, cu 12% mai mult decât la finele anului precedent, 2019, an încheiat cu o valoare a activelor de 6,53 miliarde de lei.

“În 2020, am avut cu toții de gestionat o realitate complet nouă, în care întreaga lume s-a schimbat cu mare rapiditate. Din fericire, Libra Internet Bank a reușit să se adapteze rapid, demonstrând agilitate, responsabilitate și siguranță în ape tulburi. Am rămas permanent alături de clienții noștri, față de care am avut o atitudine proactivă și protectivă. Am venit cu soluții adaptate, precum restructurarea creditelor, participarea la Programul IMM Invest sau finanțările cu garanții europene de până la 90%, în cadrul Facilității COSME a Fondului European de Investiții.

Ne-am menținut creșterea organică, iar soldul creditelor nete a crescut cu peste 15%, participând în același timp la efortul sistemului bancar de a veni în sprijinul companiilor afectate de efectele crizei sanitare. În condițiile în care rolul băncilor este mai important ca oricând, ca parte a soluției de revenire economică, Libra Internet Bank demonstrează ca este 100% pregatită să contribuie la reușita acestui demers esențial pentru întreaga societate”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Membră a grupului american de investiții New Century Holdings, Libra Internet Bank este una dintre cele mai dinamice bănci de pe piața românească din ultimii ani, fiind specializată îndeosebi pe profesii liberale, IMM-uri, dezvoltatori imobiliari sau agribusiness. Banca acordă de asemenea o atenție sporită noilor tehnologii și parteneriatelor cu fintech-urile.

Anul trecut, Libra Internet Bank a continuat astfel să înregistreze creșteri semnificative ale principalilor indicatori de business, soldul creditelor nete depășind 4,63 miliarde de lei, o creștere de 15% față de anul precedent.

Soldul surselor atrase a ajuns de asemenea la 6,39 miliarde de lei, o creștere de 13% față de soldul de 5,65 miliarde de lei înregistrat la finele anului 2019. De asemenea, rata de neperformanță a fost de sub 3%, un nivel sub media pieței. Scăderi s-au înregistrat doar în ceea ce privește profitul, mai mic decât în anul 2019 pe fondul unor costuri mai mari asociate riscurilor determinat de ajustările metodologiei de constituire a provizioanelor cu scopul adaptării la neprevăzut în condiții de pandemie.