SPEEDWELL a semnat un acord de finantare cu Garanti BBVA pentru Cladirea 2 a proiectului THE IVY din nordul Bucurestiului

Data publicarii: 12-01-2022 | Imobiliare
Speedwell, unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori din România, a semnat recent un acord de finanțare cu Garanti BBVA pentru construirea celei de-a doua clădiri din proiectul THE IVY din nordul Bucureștiului. Aceasta este de altfel cea de-a doua sesiune de finanțare pentru acest proiect, valoarea totală a sumelor alocate de instituția financiară în acest sens ridicându-se la 15 milioane de euro, cele două părți aflându-se în parteneriat încă de la începutul acestui proiect.

THE IVY este un proiect rezidențial amplasat pe strada Jandarmeriei din nordul Capitalei, în apropierea pădurii Băneasa. Proiectul dispune de 800 de apartamente repartizate în 10 clădiri construite în regim P+6, întinse pe o suprafață de cinci hectare.

Ansamblul oferă de altfel o mare varietate de apartamente de la studiouri, la unități locative cu 2,3,4 camere și penthouse-uri. Acesta este conceput conform ideii de Transit Oriented Development ceea ce înseamnă că rezidenții THE IVY vor avea acces rapid, pe jos, la o serie de facilități amplasate în apropiere, precum grădiniță, restaurant, centru de fitness cu piscină și magazine de proximitate.

De asemenea, în apropierea complexului rezidențial, Speedwell a finalizat recent și o clădire de birouri, MIRO. Sunt două proiecte care se îmbină ca un ansamblu complet care să aducă un echilibru între viața privată și cea profesională. Mai mult, în proximitatea ansamblului rezidențial se află și magazinele Băneasa Shopping City, Decathlon, Ikea, Dedeman și Mega Image.

Prima fază a proiectului presupune construirea Clădirilor 1 și 2, lucrările fiind deja în desfășurare pentru acestea. Mai mult, THE IVY a fost proiectat pentru a obține certificarea BREEAM Excellent, certificare care este acordată proiectelor de acest gen care asigură un stil de viață sustenabil pentru rezidenți, în concordanță cu respectul pentru mediu și resurse naturale.

Noul contract de finanțare cu Garanti BBVA a fost derulat de o echipă internă a Speedwell coordonată de Natalia Sarpi, CFO și Simona Alecu, Business Lawyer.

„Am apreciat întotdeauna sprijinul acordat de partenerii noștri și suntem recunoscători pentru colaborările solide pe care le avem. La fel este și parteneriatul cu Garanti BBVA. Suntem încântați să anunțăm semnarea unui amendament la acordul inițial de finanțare, pentru a majora valoarea împrumutului la 15 milioane de euro, suma fiind destinată construirii celor două clădiri care fac parte din Faza 1 THE IVY. Partenerii de încredere reprezintă elementul care face diferența în sectorul imobiliar și nu numai, mai ales dacă împărtășesc aceleași valori. Dorim să mulțumim Garanti BBVA pentru sprijinul acordat și sperăm să ne consolidăm colaborarea pe viitor.” a declarat Didier Balcaen, CEO și co-fondator Speedwell.

„Prin extinderea acestui parteneriat, ne confirmăm strategia de sprijinire a proiectelor verzi, precum este THE IVY, un proiect certificat BREEAM Excellent. Viitorul aparține finanțării sustenabile şi în acest sens suntem întotdeauna bucuroşi să facem echipă cu parteneri care împărtășesc aceste valori. Ne dezvoltăm constant propunerea de valoare, ținând cont de beneficiile oferite de proiectele ecologice. Avem încredere că astfel de parteneriate, construite pe o bază sustenabile, vor deveni un model pentru piață.” a declarat Çağri Memişoğlu, Director General Adjunct, Garanti BBVA România.