ING Bank România are un nou departament de Sustenabilitate pentru a accelera tranziția spre o economie verde

Data publicarii: 08-02-2022 | Economie
Departamentul de responsabilitate socială corporativă al ING România se va transforma într-un departament de Sustenabilitate astfel încât să poată fi facilitată tranziția spre o economie verde și dezvoltarea unor parteneriate cu societatea civilă. În ultimii zece ani, alături de parteneri ONG, ING a investit peste 8 milioane de euro în comunitate, în proiecte de sănătate financiară și sociale.

Noul departament de Sustenabilitate al ING va fi conduc de un board format din 11 experții în diferite arii de business, toți angajați ai instituției financiare. Boardul dedicat sustenabilității va lucra direct cu parteneri din rândul organizațiilor non-guvernamentale și va avea ca rol principal creșterea implicării ING în proiecte pentru un viitor durabil.

Coordonatorul acestui Board de Sustenabilitate va fi Alexandra Maier, Manager de Sustenabilitate. Pe lângă activitatea departamentului mai sus amintit, aceasta se va ocupa în mod direct și de proiectele din principalele două direcții strategice ale ING: protecția mediului și sănătatea financiară.

„Preocuparea de a transforma ING în banca pentru sustenabilitate a început încă de acum un deceniu. Astfel, trecerea oficială către un departament dedicat nu reprezintă doar o schimbare de nume, ci marchează un prag important pe care l-am atins, dar și începutul unui nou drum cu obiective ambițioase de sustenabilitate. Avem deja o bază solidă, demonstrată prin finanțări verzi în segmentul Wholesale Banking, lansarea constantă de inițiative verzi pentru angajați și clienți, precum și diferite proiecte care diminuează amprenta de carbon a băncii. Noua structură vine într-un mod organic, după ce am dezvoltat un cadru de lucru intern, astfel încât tot mai mulți colegi să poată îngloba principii de sustenabilitate în munca lor de zi cu zi. În cele din urmă, așa ne dorim să construim o economie sănătoasă, cu grijă față de mediu și de clienții noștri.”, a explicat Alexandra Maier, Manager Sustenabilitate ING Bank România.

Din punct de vedere al sustenabilității și al implicării sociale, ING România a desfășurat o serie de programe importante și anul trecut. Dintre acestea amintitm Sustainability Boos Programme, program care a condus la proiectarea și lansarea primului credit verde cu dobânzi mici pentru persoane fizice pentru achiziționarea vehiculelor electrice sau hibrid. De asemenea, încă din anul 2013, ING România sprijină ONG-urile și implică angajații în cauze sociale prin intermediul programului Adoptă un proiect.

În 2021, au continuat și programele de mentorat și meditații. Voluntarii ING au fost alături de un număr de 38 de liceeni care au avut nevoie de îndrumare pentru a recupera decalajele la învățătură și explorarea opțiunilor pentru o viitoare carieră.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: