Revolut și utilizatorii săi au donat peste 10 milioane de euro pentru Crucea Roșie, în cadrul apelului pentru Ucraina

Data publicarii: 11-03-2022 | Finante-Banci
Revolut a colectat în ultimele zile peste 10 milioane de euro din donații, în cadrul unui apel internațional pentru Ucraina, lansat de Crucea Roșie.

Astfel, începând cu data de 25 februarie, Revolut le-a permis utilizatorilor săi să doneze în mod direct din aplicație, către cauza Crucii Roșii. Reacția utilizatorilor a fost neașteptată, doar în primele 24 de ore, aceștia donând peste 1 milion de euro. În zilele care au urmat, din ce în ce mai multe societăți naționale de Cruce Roșie au fost integrate în aplicație, astfel încât utilizatori din 50 de țări și teritorii au putut să doneze instant, fără comision, direct către această organizație umanitară, fie către reprezentanța locală a acesteia, fie către Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie. În primele opt zile ale lunii martie, utilizatorii Revolut din România au donat peste 630.000 de euro prin intermediul opțiunii Donații. Aceasta este de altfel și cea mai mare sumă strânsă pe plan local, în scopuri caritabile, de la lansarea acestei funcționalități.

De asemenea, CEO-ul Revolut, Nik Storonsky, a anunțat la data de 1 martie că în perioada 1-8 martie, compania va oferi pentru fiecare donație realizată de un utilizator, o sumă egală, din partea companiei, până la valoarea de 1,5 milioane de lire sterline (aproximativ 1,8 milioane de euro). În urma acestui anunț, s-au efectuat la nivel global peste 300.000 de donații, valoarea totală a acestora depășind 10 milioane de euro.

”Acest război afectează oamenii zilnic, la nivel personal, psihologic, emoțional, prin separarea de cei dragi, prin violență și sentimentul de insecuritate continuă. România, ca țară vecină, a primit deja pe teritoriul său sute de mii de cetățeni din Ucraina. Pentru toți cei care au decis să rămână în România va fi nevoie de sprijin cu alimente, găzduire, obiecte de uz personal și acces la servicii sociale, de sănătate, de educație. În același timp, pentru cetățenii rămași în Ucraina nevoile umanitare sunt în creștere și vom continua să răspundem acestor necesități. Le mulțumim tuturor celor care au donat până acum și contăm, în continuare, pe solidaritatea lor pentru a asigura tot sprijinul necesar populației vulnerabile în fața războiului”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general, Crucea Roșie Română.

Fondurile colectate în urma donațiilor vor fi utilizate pentru acordarea de prim ajutor și de ajutoare umanitare victimelor războiului din Ucraina și milioanelor de refugiați ucraineni care au fost nevoiți să își părăsească țara în ultimele două săptămâni, de la începerea ostilităților. Donațiile vor fi transferate în procent de 100% Crucii Roșii, către societățile naționale din fiecare țară și către entitatea internațională.

“Suntem recunoscători să vedem susținerea pe care clienții noștri au demonstrat-o față de acest apel important al Crucii Roșii. Este un motiv de mândrie pentru noi ca, grație tehnologiei, să reușim să mărim viteza de reacție a societății într-o situație de urgență, atât prin donațiile instant și gratuite, cât și prin propria contribuție financiară. Noi toți de la Revolut suntem mândri să facem parte dintr-o companie britanică cu acoperire globală care ajută poporul ucrainean în vremuri dificile. Generozitatea clienților noștri va permite Crucii Roșii să asigure servicii critice umanitare și medicale atât în Ucraina, cât și în țările învecinate”, a declarat Christopher Guttridge, coordonatorul echipei Donații din cadrul Revolut.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: