ING Bank România a acordat un credit de 80 milioane lei pentru Ovidius Clinical Hospital

Data publicarii: 19-03-2022 | Finante-Banci
Spitalul Ovidius Clinical Hospital (OCH) din Constanța a primit un credit de 80 de milioane de lei de la ING Bank România pentru construcția unui nou corp de clădire și dotarea acestuia cu echipamente medicale. Noul spital OCH va avea o suprafață de peste 6500 metri pătrați pe cinci niveluri, dublând astfel capacitatea existentă pentru pacienți și a intervențiilor efectuate. Se vor introduce de asemenea și noi servicii.

De asemenea, fondurile alocate prin intermediul acestui credit vor fi utilizate și pentru creare unei prime secții de cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară din zona Dobrogei. Vor fi integrate și o serie de servicii complementare din diferite specialități precum radioterapia, oncologia și imagistica de înaltă performanță, o realizare importantă atât la nivel regional cât și național.

„Ultimii doi ani, marcați de impredictibilitate, ne-au confirmat importanța investițiilor continue în sectorul sanitar și în consolidarea rezilienței acestuia. Relația cu OCH, condus de un grup de medici români din Constanța, a început chiar în perioada pandemiei, în decembrie 2020, când le-am acordat și primul credit, pentru extinderea spațiului spitalului cu un nou etaj.

Prin acest nou împrumut și parteneriatul cu Ovidius Clinical Hospital, ne bucurăm că putem susține progresul medical și dezvoltarea serviciilor de sănătate în România”, este de părere Codin Negovan, Head of Sales Network în divizia de Business Banking, în cadrul ING Bank România.

„Extensia realizată în 2020 a crescut capacitatea de spitalizare cu 30%, ajungând la un total de 68 de paturi în spitalizare continuă. Cel de-al doilea corp al spitalului, planificat pentru deschidere în prima jumătate a anului 2023, va avea 68 de paturi, 2 săli de operație dedicate chirurgiei cardiovasculare, cardiologiei intervenționale, un centru de imagistică hi-tech, un ambulator şi un centru de radioterapie”, a completat Dr. Ciufu Nicolae, Director Medical OCH.

Ovidius Clinical Hospital, este unul dintre cele mai mari și mai multidisciplinare spitale private din România, instituție care servește întreaga zonă a Dobrogei dar și alte localități apropiate acesteia precum Brăila, Galați, Slobozia sau Tulcea. Doar în anul 2021, spitalul a avut peste 75.000 de pacienți. Tot anul trecut, peste 3000 de operații au fost efectuate în această unitate, cifra de afaceri ridicându-se la 64 milioane de lei.

OCH a fost deschis în anul 2014 cu 70 de angajați. Între timp, numărul acestora a crescut până la peste 400, instituția câștigându-și reputația și de pe urma colaborărilor cu unii dintre cei mai importanți medici din România dar și din străinătate.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: