Textilele second hand pot fi vandute sau donate numai dupa curatare si dezinfectare

Data publicarii: 14-02-2007 | Economie
Textile second handAgentii economici care comercializeaza sau doneaza imbracaminte si alte textile second hand trebuie sa dovedeasca ca acestea au fost curatate si dezinfectate inainte de vanzare, a decis, miercuri, Guvernul. Curatarea, dezinfectarea si dezinsectia articolelor de imbracaminte se fac de persoane fizice si juridice specializate in domeniu, iar fiecare lot de imbracaminte trebuie insotit de un document care sa certifice acest lucru. Textilele care cu respecta conditiile prevazute in actul normativ sunt considerate periculoase si vor fi retrase de pe piata.

Textilele aflate in stoc la data intrarii in vigoare a actului normatv pot fi comercializate sau donate, pana la epuizarea stocului, dar pentru o perioada care nu poate depasi trei luni.

Potrivit actului normativ, controalele si aplicarea amenzilor se fac de catre reprezentantii Protectei Consumatorului si ai Garzii de Mediu.

Hotararea adoptata miercuri de Executiv are scopul de a inlatura riscurile pentru sanatatea populatiei, se arata in comunicat.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: