Genesis Property finalizeaza cel mai extins proiect de energie regenerabila dintr-un parc de birouri din Romania, in cadrul noului concept YUNITY Park

Data publicarii: 05-12-2022 | Economie
Genesis Property, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România, a implementat unul dintre cele mai extinse proiecte de energie regenerabilă dintr-un parc de birouri,, un proiect care a constat în instalarea a mai mult de 1000 de panouri fotovoltaice pe o suprafață de peste 4000 de metri pătrați pe acoperișurile clădirilor de birouri din cadrul complexului YUNITY Park amplasat în zona de nord a capitalei. Investiția de 1 milion de euro reprezintă un pionierat pe piața locală.

Inițiativa amintită mai sus face parte dintr-o serie de inițiative de dezvoltare sustenabilă propuse și implementate de Genesis Property prin care compania și-a propus transformare YUNITY Park într-un nou tip de concept real estate care să redefinească modul de lucru și viață urbană. Mai mult, Genesis Property este și primul grup imobiliar din România care a devenit parte semnatară a Pactului Global al Națiunilor Unite privind drepturile omului, munca, lupta împotriva schimbărilor climatice și protecția mediului. Compania și-a propus de asemenea reducerea la net zero a emisiilor de carbon până în anul 2040.

Complexul de clădiri de birouri YUNITY Park a fost conceput încă din faza de proiect astfel încât să îndeplinească cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale ONU și este conceput cu o serie de inițiative și măsuri care să contribuie la reducerea amprentei de carbon și a impactului asupra mediului înconjurător. S-a urmărit nu doar creșterea eficienței energetice ci și asigurarea unor surse sustenabile de energie.

„Reducerea impactului asupra mediului este o prioritate integrată perfect în strategia companiei noastre și ține cont de cerințele angajaților care lucrează în spațiile de birouri administrate de noi. De aceea și misiunea strategică a Genesis Property este construită în jurul obiectivelor de a reduce impactul asupra mediului înconjurător și dependența de combustibilii fosili, iar eficiența energetică și energia solară sunt piloni esențiali ai acesteia. Facem un prim pas înainte în efortul de aliniere al actualului concept NZEB (nearly Zero-Energy Building) către clădirile cu emisii zero (ZEB), aliniind astfel cerința de performanță energetică din actuala Directivă de Eficiență Energetică a Clădirilor cu obiectivul UE pe termen lung de neutralitate climatică. YUNITY Park este gândit ca un exemplu de sustenabilitate pentru viitor, nu doar pentru provocările din prezent”, a spus Ioan Bejan, Director de Sustenabilitate, Genesis Property.

Mai precis, Genesis Property va instala 1080 de panouri solare pe clădirile din Park care vor produce între 650 și 680 MWh/an, în funcție de condițiile atmosferice. Printre alte măsuri în curs de implementare în aceeași zonă amintim iluminatul interior și exterior cu tehnologie LED, modernizarea echipamentelor și instalațiilor de răcire și încălzire dar și reducerea consumului prin introducerea de senzori pentru a diminua risipa.