Zilisteanu: Marii investitori nu s-au inghesuit inca pe piata imobiliara romaneasca

Data publicarii: 16-02-2007 | Imobiliare
Marii investitori nu s-au inghesuit incaInvestitiile in sectorul imobiliar s-au lasat asteptate si deocamdata marile companii din Europa, dar si de pe alte continente nu s-au inghesuit sa intre pe piata din Romania, sustine purtatorul de cuvant al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), Radu Zilisteanu. Reprezentantul ARAI spune ca investitiile in sectorul imobiliar s-au lasat asteptate si deocamdata marile companii din Europa, dar si de pe alte continente nu s-au inghesuit sa intre  pe piata din Romania. Radu Zilisteanu crede, totusi, ca odata cu intrarea in Uniunea Europeana (UE), tara noastra poate deveni o atractie pentru afaceristii europeni din imobiliare.

"Pana in momentul de fata marii investori pe care ii asteptam nu ne-au onorat cu prezenta. Nu este randamentul pe care ni l-am fi dorit in acest sector, cel al pietei imobiliare, dar integrarea in UE poate convinge ca suntem o piata buna de desfacere si de investit si pentru companiile mari de profil", a declarat purtatorul de cuvant al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare, Radu Zilisteanu.

Acesta mai spune ca in 2007 este posibil ca pe piata imobiliara sa intre investitorii institutionalizati, gen Fonduri Mutuale, Fonduri de Pensii, dar si Companii de  Asigurari puternice din strainatate, iar creditul ipotecar poate fi vedeta finantarilor.

In plus, Zilisteanu mai spune ca 2007 poate fi un an linistit pe piata imobiliara romaneasca si asta doar daca nu vor exista interventii al Bancii Nationale asupra creditelor.

"Tot in acest an cred ca este de asteptat sa apara o serie de proiecte de unitati locative cu suprafete mai mici decat cel care s-au construit pana acum, accesibile si segmentului mediu al populatiei. Din acest punct de vedere putem fi optimisti in legatura cu piata imobiliara", a adaugat Zilisteanu.

ARAI este o organizatie neguvernamentala, profesionala, apolitica, non-profit, cu personalitate juridica.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: