BNR recomanda institutiilor bancare si nebancare sa citeasca legislatia europeana

Data publicarii: 20-02-2007 | Finante-Banci
BNR recomanda institutiilor bancareBanca Nationala a Romaniei (BNR) recomanda bancilor si celorlalte institutii financiare sa consulte buletinul informativ in limba romana de pe pagina de internet a EUR-Lex despre aplicabilitatea regulamentelor comunitare, incepand cu data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, a comunicat BNR. Banca Nationala a Romaniei recomanda institutiilor de credit, institutiilor financiare nebancare, precum si celorlalte entitati vizate, consultarea permanenta a Jurnalului Oficial (sectiunea de pe website-ul Eur-lex unde poate fi gasita varianta electronica in limba romana), pentru identificarea si aplicarea corespunzatoare a regulamentelor comunitare ce le sunt opozabile, se arata, in comunicatul publicat pe pagina de internet a bancii centrale.

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat ca recomandarea bancii centrale pleaca de la principiul de drept care spune ca "nimeni nu este scutit de o sanctiune daca incalca o lege pe care nu o cunoaste", iar presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Ghetea, a explicat ca "guvernatorul recomanda, in acest fel, institutiilor bancare si nebancare sa citeasca legislatia europeana".

EUR-Lex este rezultatul fuziunii paginii de internet a EUR-Lex cu baza de date a dreptului european CELEX. Aceasta pagina web ofera acces liber la un fond documentar vast despre dreptul Uniunii Europene.

NewsIn