Complexul Natura Residence din N capitalei necesita o investitie de 30 de milioane de euro

Data publicarii: 21-02-2007 | Imobiliare
Complexul Natura ResidenceGrupul imobiliar spaniol Lar, in parteneriat cu compania Red Management Capital, va investi suma de 30 milioane euro in construirea ansamblului rezidential Natura Residence, au anuntat, miercuri, reprezentanti ai dezvoltatorului. Natura Residence este primul proiect imobiliar al dezvoltatorului spaniol Lar in Romania si va fi situat in nordul Capitalei, in vecinatatea Gradinii Zoologice, pe Aleea Privighetorilor. Potrivit dezvoltatorului, valoarea de vanzare a intregului proiect se va ridica la 38 milioane euro.

Grupul spaniol Lar va acoperi 70% din valoarea investitiei, restul de 30% urmand sa fie contributia Red Management Capital.

Suprafata totala construita a ansamblului este de 30.000 mp, din care 20.000 mp reprezinta apartamente, iar 10.000 mp anexe, respectiv boxe si parcari.

Complexul va fi construit in doua etape. Prima etapa prevede construirea a 87 de apartamente, urmand sa demareze in primavara acestui an si sa se incheie in ultimul trimestru din 2008. Proiectul este compus din trei cladiri de tip parter plus trei etaje si cinci cladiri de tip parter plus cinci etaje, avand un total un numar de 186 apartamente, cu doua, trei si patru camere, cu o suprafata cuprinsa intre 85 si 167 mp.

Pretul apartamentelor este de 1.300-1.400 euro/mp, iar agentul exclusiv pentru vanzarea locuintelor este compania Eurisko.

"Grupul Lar mai are in plan inca doua proiecte rezidentiale, situate in sectoarele cinci si doi ale Capitalei. Un teren de un hectar a fost deja achizitionat, in sectorul cinci, iar un al doilea, de cinci hectare, este in curs de achizitie", a declarat, miercuri, Ionut Dogaru, reprezentant Lar in Romania.

Grupul Lar este una din cele mai importante companii imobiliare din Spania, fiind axata pe promovarea de investitii si pe managementul bunurilor imobiliare. Grupul Lar are o experienta de 35 de ani in dezvoltarea proiectelor imobiliare rezidentiale, comerciale, de birouri si industriale, si este prezent in tari precum Portugalia, Franta, Germania, Ungaria, Polonia, Turcia si Mexic. In 2005, grupul a inregistrat o cifra de afaceri de 370 milioane euro, nivelul investitiilor fiind de 551 milioane euro. Pana in 2010, Lar isi propune sa obtina 30% din cifra sa de afaceri din proiecte din afara Spaniei.

Red Management Capital este o companie imobiliara creata in scopul dezvoltarii proiecte de mare anvergura in Europa de sud-est, cu accent pe Romania, acoperind intreg spectrul de dezvoltare imobiliara, de la rezidentail si retail pana la industrial si comercial. Principalii actionari ai red Management Capital sunt fondul american de investitii Warburg Pincus, unul dintre liderii globali din domeniul investitiilor de capital, si fondul spaniol de investitii Ged.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: