MasterCard: Cele mai multe tipuri de carduri emise in 2006 au fost co-branded

Data publicarii: 21-02-2007 | Finante-Banci
MasterCardMasterCard Europe impreuna cu institutiile financiare bancare si non-bancare din Romania au lansat anul trecut 18 noi instrumente de plata sub sigla MasterCard, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Saisprezece sunt carduri de credit, din care noua sunt carduri de credit co-branded. "La ora actuala, piata locala a cardurilor cunoaste o evolutie spectaculoasa in privinta cardurilor de credit, tot mai multi posesori de carduri utilizand pentru cumparaturile lor astfel de instrumente de plata", spune Denisa Mateescu, General Manager Southeastern Countries, MasterCard Europe.

"Cardurile de credit co-branded deschid pentru institutiile financiare bancare si non-bancare noi canale prin care se adreseaza clientilor existenti si, in acelasi timp, reprezinta o metoda excelenta de a atrage noi segmente de consumatori."

Institutiile partenere MasterCard din Romania au continuat si in 2006 sa promoveze cardurile de credit in randul utilizatorilor prin intermediul numeroaselor campanii initiate. Unele au redus dobanzile pentru cardurile de credit, altele au marit perioada de gratie sau au oferit consumatorilor bonusuri pentru cumparaturile efectuate la comercianti. De asemenea, MasterCard a sustinut si emiterea unei editii limitate de carduri prilejuite de Campionatul Mondial de Fotbal 2006.

"Anul trecut am desfasurat impreuna cu institutiile partenere o serie de campanii menite sa incurajeze, pe de o parte posesorii de carduri sa faca cumparaturi la comerciantii din mediul real si virtual si, pe de alta parte, sa incurajeze comerciantii sa accepte plata cu cardul. De asemenea, faptul ca putem utiliza cardul si pentru a plati impozitele sau amenzile ori diverse facturi la utilitati, a determinat posesorii de carduri sa vada in instrumentele de plata pe care le detin o alternativa rapida si sigura de a realiza tranzactii", adauga Denisa Mateescu. 

Tranzactiile online au inregistrat si ele cresteri de la o luna la alta pentru ca posesorii cardurilor MasterCard si Maestro au invatat ca pot efectua tranzactii in magazinele virtuale romanesti si la comerciantii virtuali din intreaga lume in conditii de maxima securitate datorita standardului 3D Secure implementat de MasterCard si Romcard.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: