Ikea cheltuieste 1,3 milioane euro pentru cataloagele de promovare a produselor

Data publicarii: 21-02-2007 | Afaceri
IkeaCompania suedeza Ikea, producator si distribuitor de mobila si accesorii pentru casa cheltuieste 1,3 milioane euro pentru producerea si distributia cataloagelor care vor prezenta produsele marcii si vor servi drept ghid pentru consumatori, au informat, miercuri, oficialii Ikea. "Vom distribui 860.000 de cataloage Ikea in Bucuresti, Pitesti, Targoviste, Urziceni, Ploiesti, pana la Comarnic, incepand cu 28 februarie. Incercam sa informam astfel potentialii cumparatori despre gama noastra de produse", a declarat directorul de retail Ikea Romania, Cornel Oprisan.

Catalogul are aproximativ 300 de pagini, prezinta cele mai importante 3.000 de produse din gama de 7000 de articole care vor fi disponibile in magazin si va fi distribuit gratuit, direct la usa locuintei.

Catalogul precede inaugurarea pe 21 martie a primului magazin Ikea din Romania, pentru care au fost investiti 25 milioane euro, potrivit oficialilor companiei.

Magazinul este situat  in zona comerciala Baneasa are o suprafata de 26.000 metri patrati si va oferi consumatorilor  7.000 de articole de mobilier si accesorii care acopera toate ariile casei. Magazinul va fi aprovizionat in proportie de 10% cu articole din ceramica si textile de la furnizori din Romania, potrivit oficialilor Ikea. Magazinul va cuprinde un showroom de mobila, un departament de accesorii si decoratiuni, o zona de joaca pentru copii si zone pentru servit masa.

Gama de produse va acoperi toate ariile casei: sufragerie, dormitor, birou, baie, camera copilului, dar si articole textile, corpuri de iluminat, articole pentru depozitare, accesorii si decoratiuni pentru gradina. Oficialii Ikea estimau pentru primul an de dupa deschidere un numar de 2,5 milioane de vizitatori.

Asemeni celorlalte magazine Ikea din lume, si cel din Romania este operat prin sistem de franciza de catre firma Moaro Trading, in baza acordului cu Inter Ikea Systems B.V., detinatoarea conceptului Ikea si singura companie din lume in masura sa acorde dreptul de franciza.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: