81,1% dintre romani vor sa aiba aceleasi venituri si dupa pensionare

Data publicarii: 24-02-2007 | Economie
81,1% dintre romani vor sa aiba aceleasi venituri si dupa pensionareUn procent de 81,1%1 dintre romani sunt preocupati sa isi mentina acelasi standard de viata, de care se bucurau in perioada activa, si dupa pensionare, potrivit datelor unui studiu recent, realizat de asiguratorul Aviva Romania si dat publicitatii vineri. "In acelasi timp, cercetarile realizate de Aviva Grup la nivel mondial arata ca una din doua persoane isi manifesta ingrijorarea din cauza faptului ca nu economisesc suficienti bani pentru anii de pensie.

Un alt studiu recent al companiei a relevat ca numai 13% dintre cetateni romani au asigurare de viata, in timp ce media in Europa Centrala si de Est este de 21%, iar romanii cheltuiesc pe asigurari de sapte ori mai putin decat cehii si de cinci ori mai putin decat ungurii. Pentru o asigurare de viata in valoare de 30.000 lei, o prima medie anuala ar fi in jurul a 75 lei pentru o femeie de 30 de ani si 109 lei pentru un barbat de aceeasi varsta.

"Fata de romani, cehii cheltuiesc pentru asigurari in medie  de 7 ori mai mult, ungurii de 4,7 ori iar polonezii de 3,5 ori 3", a declarat directorul general al Aviva Asigurari de Viata, Shah Rouf.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: