Angajatii CEC cer bani pe ore suplimentare, Radulescu spune ca salariile s-au marit

Data publicarii: 27-02-2007 | Finante-Banci
Casa de Economii si ConsemnatiuniSalariatii Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) sustin ca administratia refuza sa plateasca ore suplimentare si nu consulta sindicatele in politica salariale, iar presedintele bancii, Eugen Radulescu, spune ca salariile au fost marite in 2006 cu 30% si urmeaza o majorare similara in 2007. Membrii Federatiei Sindicatelor Libere a Salariatilor CEC acuza administratia de incompetenta in organizarea muncii si administrarea afacerilor si de faptul ca are o atitudine ostila fata de angajati si de sindicat, informeaza Blocul National Sindical (BNS), intr-un comunicat de presa.

Potrivit BNS, cele mai grave abuzuri comise de administratie sunt refuzul de a recunoaste miile de ore suplimentare prestate de salariati si, in consecinta, refuzul de a plati aceste ore asa cum prevede legislatia muncii. De asemenea, sindicalistii ii refuza pe reprezentantii administratiei ca modifica normele de lucru, au o atitudine ostila fata de salariati si organizatiile sindicale si refuza sa tina cont de federatie in calitatea sa de partener de dialog social.

"Anul trecut am marit salariile personalului din CEC cu 30% si intentionam sa le majoram si in acest an cu acelasi procent. Presupun ca o mana de salariati nu inteleg ca nu se poate vorbi de bani in plus fara performanta financiara, fara cresteri ale productivitatii. Am preluat banca atunci cand avea o pierdere de 10 milioane lei, in acest an avem profit de 40 de milioane si nu inteleg care sunt criteriile de evaluare a performantelor  din administratia CEC pe care le utilizeaza liderii sindicali", a declarat Eugen Radulescu. Presedintele CEC considera ca sindicalistii nervosi reprezinta o parte nesemnificativa a salariatilor CEC, anume aceea care ar dori salarii mari fara prea mult efort.

Sindicalistii din CEC au decis sa depuna plangeri in instanta in termen de maxim o saptamana impotriva institutiei si a fiecarei persoane din conducere care si-a permis sa incalce contractul colectiv de munca, se mai arata in comunicatul BNS. Sindicalistii din CEC vor trimite adrese catre Primul Ministru si Ministrul Finantelor Publice, considerand ca sunt singurele institutii - in calitatea lor de unic actionar al Casei de Economii si Consemnatiuni - capabile sa faca ordine in CEC si sa le impuna actualilor administratori sa respecte legea, mai arata comunicatul BNS.

Blocul National Sindical, in calitate de reprezentant al sindicalistiloe de la CEC, le va acorda acestora toata asistenta juridica necesara pentru ca plangerile impotriva administratiei sa fie inaintate instantelor cat mai repede, mai informeaza comunicatul sindicalistilor.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: