Noile norme europene privind bagajele de mana vor ingreuna controalele in aeroporturi

Data publicarii: 27-02-2007 | Turism
Asociatia Aeroporturilor Internationale(ACI) va cere Comisiei Europene sa amane cu sase luni introducerea noilor norme privind bagajele de mana deoarece noile reglementari vor incetini procesul de verificare in aeroporturi, a declarat Olivier Jankovec, directorul general al ACI. Noile regulile care vor intra in vigoare din luna mai 2007 pentru toate aeroporturile sunt mult mai stricte in ceea ce priveste bagajul de mana, reprezentantii operatorilor de aeroporturi cerand Comisiei Europene sa reconsidere decizia, deoarece va exista riscul intarzierii unor zboruri.

"Marea problema o vor reprezenta transferurile aeroportuare, motiv pentru care vom cere maine (n.r. 28 februarie) CE sa suspende regulile pentru o perioada de sase luni pentru a evalua efectele. Din luna mai, bagajele de mana se vor incadra intre 56 cm lungime si 25 cm inaltime. Daca acum se trece cu vederea pentru bagajele care depasesc cu cativa centimetri limitele, din luna mai normele vor fi foarte stricte", a explicat Olivier Jankovec.

Potrivit directorului general al ACI, procesul de verificare va fi incetinit intr-o proportie mare, iar in unele situatii va avea ca rezultat intarzierea zborurilor. "Numarul persoanelor care trec prin punctele de control a crescut in medie cu 25% si ar trebui sa se ia in considerare acest lucru", a conchis directorul general.

Asociatia Aeroporturilor Internationale (ACI) este o asociatie profesionala a peste 1.600 de operatori aeroporturi din 178 de tari din intreaga lume, fiind organizata pe cinci zone Africa, Asia-Pacific, Europa, America Latina-Caraibe si America de Nord. Majoritatea aeroporturilor din Romania sunt membre ale Asociatiei Aeroporturilor Internationale Europa, institutie cu sediul la Bruxelles care reprezinta interesele a 450 de aeroporturi din 45 tatri europene.

In perioada 26-28 februrie, directorul ACI Europa, Olivier Jankovec, si consilierul general, Gerard Borel, efectueaza o vizita de lucru in Romania, ocazie cu care se vor intalni cu directorilor aeroporturilor din Romania si cu ministrul transporturilor, Radu Berceanu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: